Ново голово шоу прати "Борусия" в Лига Европа, "Аякс" и "Атлетик" се промъкнаха в групите

"Борусия" (Дортмунд) продължи с резултатните си игри

© Reuters

"Борусия" (Дортмунд) продължи с резултатните си игри

Борусия" (Дортмунд) направи поредното си голово шоу и влезе в групите на Лига Европа. Германците спечелиха със 7:2 срещу "Од Гренланд" в реванша.


Това беше втората им победа срещу норвежците, след като в първия мач направиха обрат от 0:3 до 4:3. Този път жълто-черните подходиха сериозно и въпреки че допуснаха ранен гол, спечелиха убедително.


По-трудна се оказа задачата на "Атлетик" (Билбао) и на "Аякс". Носителят на Суперкупата на Испания се наложи минимално с 1:0 срещу "Жилина" и с общ резултат 3:3, но повече голове на чужд терен продължава в същинската част на надпреварата.




"Аякс" направи 0:0 с чешкия "Яблонец" като гост и след 1:0 в първия мач постигна целта си. Грегуш от домакините изпусна дузпа в 58-ата минута, а секунди по-късно Базоер от "Аякс" беше отстранен за втори жълт картон. Въпреки това холандците не допуснаха гол.


На мача в Дортмунд гостите поведоха в 19-ата минута чрез Халворсен, който засече с глава след ъглов удар. Шест по-късно Мхитарян изравни със зрелищен гол, дошъл след диагонален удар. С две попадения на Ройс отблизо "Борусия" поведе с 3:1 още до 32-ата минута. В 40-ата и Кагава вкара отблизо.


Шоуто продължи с гол на Гюндоган в началото на втората част. Той отправи мощен удар от разстояние, а вратарят не успя да се намеси добре. Ройс засече на метър пред вратата в 57-ата минута за третия си гол и 6:1.


Малко по-късно Берг с диагонален удар по тревата намали. В последните секунди остана време и Кагава да се разпише на празна врата след подаване на Обамеянг.


"Милсами", който отстрани "Лудогорец" след две победи в Шампионската лига, се представи добре, но не успя да се пребори със "Сент Етиен". Молдовците загубиха с 0:1 като гост и с общ резултат 1:2 приключиха участието си в Европа.


Азербайджан вкара два отбора в групите на Лига Европа. "Карабах" и "Габала" продължават след успех в плейофа.


"Карабах" победи с 3:0 "Йънг бойс", за да приключи двубоя с 4:0 общ резултат. "Габала" направи 2:2 като гост на "Панатинайкос" и след нулевото равенство в първата среща отстрани гърците.