Григор Димитров e в лесния поток на шампиона Чилич на US Open

Григор Димитров няма да срещне Джокович, Надал, Мъри или Федерер поне до полуфиналите

© Reuters

Григор Димитров няма да срещне Джокович, Надал, Мъри или Федерер поне до полуфиналите

Григор Димитров се падна в четвъртина без някой от топ 4 имена в световния тенис, но в потока на шампиона от 2014 г. Марин Чилич при жребия за тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ по тенис.


Сред възможните му съперници в някой от етапите на турнира са поставеният под номер 4 Кей Нишикори, Жо-Вилфред Цонга, Давид Ферер и Гаел Монфис, а всички те са в горната половина на схемата.


Иначе Димитров стартира срещу квалификант, а при успех ще се изправи срещу победителя измежду казахстанеца Михаил Кукушкин и Йен-Хсун Лу от Тайпе. В третия си мач българинът може да се изправи срещу Чилич.




Двукратният шампион Рафаел Надал и лидерът в световната ранглиста Новак Джокович се паднаха в една четвъртина също в горната част на схемата и могат да се изправят един срещу друг още на 1/4-финалите.


Подобно нещо се случи и на "Ролан Гарос" преди няколко месеца поради ниското място на испанеца в ранглистата, а сърбинът спечели двубоя.


Анди Мъри ще има тежък съперник за начало - Ник Кириос, който в последно време си навлече неприятности с Асоциацията на професионалните тенисисти. Той ще може да се срещне на четвъртфиналите със Стан Вавринка.


В същата част на схемата се намира и носителят на пет титли в Ню Йорк Роджър Федерер, който би могъл на четвъртфиналите да се изправи срещу Томаш Бердих.


При жените най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова ще се изправи срещу германката Бона Бартел в деветото си участие на US Open. Срещу нея пловдивчанката има една загуба. При успех няма да има много тежка съперничка - или Ирина Камелия Бегу, или Олга Говорцова. 


Сесил Каратанчева изтегли по-тежък жребий и ще срещне поставената под номер 12 Белинда Бенчич, след като се оказа в четвъртината на Серена Уилямс.

Ключови думи към статията: