Падат ли продажбите на смартфони в света?

Индия измества Китай като най-перспективен пазар
27 авг 2015 16:45, Анисия Иванова
13
Падат ли продажбите на смартфони в света?
Снимка: Bulgaria On Air

През тази година пазарът на смартфони ще нарасне със значително по-слаб темп, защото експлозивното търсене в Китай се очаква да спадне, пише CNBC.

В световен план продажбите на смартфони се очаква да нараснат с 10,4% през 2015 г. до 1 млрд. и 440 млн. бройки.

Това е голямо забавяне спрямо ръста от 28% от миналата година, сочи доклад на IDC. По-рано компанията прогнозираше, че ръстът през 2015 ще е 11,3 на сто.

Очаква се през следващите години пазарът на смартфони да бъде задвижван от постоянно спадащите им цени. В момента Индия привлича голяма част от вниманието, което преди получаваше Китай, и сега е пазарът с най-голям потенциал за развитие при продажбата на смартфони.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "Свят" в bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
биби преди 8 години
Сега му е времето да го направят с free енергия.Могат и те го знаят много добре,тъй като имат технологията на Тесла!Е,някои ще фалират,но това е положението.
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КУПЕТЕ СИ СМАРТФОН И НИКОГА НЯМА ДА ГО ИЗГУБИТЕ! ЗАЩОТО ТОЙ ПОСТОЯННО ЩЕ Е ВКЛЮЧЕН ДА СЕ ЗАРЕЖДА В КОНТАКТА. ПЪЛНИ *** ОТ КЪДЕТО И ДА ГИ ПОГЛЕДНЕШ. НО ПЪК ИМА МНОООООГО БАЛЪЦИ КОИТО СЕ МИСЛЯТ ЗА ГОЛЕМАТА РАБОТА АКО ИМА ТУХЛА В ДЖОБА СИ.
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно защо са очаквали продажбите да скачат всяка година спрямо предходната? Повечето хора, не само у нас, не ги сменят по веднъж в годината, а ги ползват поне 2 години та и повече. Няма никаква драма. Смарт от 2015 върши същото като смарт от 2013. А повечето ядра и честота са често повод за прегряване, а не толкова повишение на потребителската скорост. Батериите и дисплейте почти не са мръднали.
4
0
 
7
 
! Отговори
Айсмрад7+ преди 8 години
Смартфон на индийски е смрадром.
3
3
 
10
 
! Отговори
доц. д-р чоко боков преди 8 години
ползвам си аз нокиа 1208 и 3310, железни като обхват, батерия и звук при разговор, но като телефони, а не като радио, камера, видео рекордер, компютър. а вие, като сте много модерни, книга скоро не сте отваряли, както и не можете да намерите бутона на новите рейсове и тролеи да си отворите вратите и псувате шофьорите.
2
1
 
14
 
! Отговори
:-D:-D преди 8 години
Пазарът се насити. Вече всеки си има смартфон, който ще ползва поне 2-3 г. Новите модели не предлагат нищо съществено ново, а и тригодишният телефон върши същата работа като най-новия : телефония, нет, фотоапарат, mp3-плеър и толкоз. Кой го ползва за друго?
1
0
 
14
 
! Отговори
SS преди 8 години
Не знам дали падат,ама на всички вече главите им са паднали върху телефоните ...