Lada показа бижу – проходимото си комби

Все още не е ясно дали Vesta Cross ще се качи на конвейера
27 авг 2015 12:52,
69
Lada показа бижу – проходимото си комби
Снимка: АвтоВаз

Най-големият руски производител – АвтоВАЗ, показа концептуална версия на всъдеходно комби. Очакваната с огромен интерес Lada Vesta Cross бе представена на стартиралото в Москва изложение за всъдеходни автомобили Moscow Off-Road Show.

От компанията обявиха, че в конструкцията на автомобила са използвани 320 напълно нови детайла. Vesta Cross демонстрира типичните за тези модели защитни елементи, увеличен просвет и големи джанти.

Към момента не е ясно дали моделът ще се качи на конвейера. Ако такова решение бъде взето, Vesta Cross ще бъде готова след най-малко 12 месеца, съобщи шефът на компанията Бу Андерсон.

Президентът на руския производител представи автомобила пред публика заедно с главния дизайнер на АвтоВАЗ Стив Матин. Двамата бяха категорични, че вземането на решение за пускането на модела в серия ще зависи най-вече от оценката на публиката в Москва.

Самата Lada Vesta Concept Cross е изградена на напълно нова платформа, за която са използвани компоненти на алианса Renault-Nissan. На нея е построен и седан, който трябва да се появи в серийно производство през септември тази година. Той ще бъде оборудван с 1,6-литрови бензинови мотори, развиващи 87, 106 и 114 к.с. Трансмисиите също са три – механична, роботизирана и вариаторна.

След около 2 години на пазара трябва да излезе и комбито Vesta, което ще получи същите агрегати като седана.

Още снимки вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
4
 
10
 
! Отговори
така е преди 8 години
Може да е всяква тая Лада, а *** ние и такава не правим.Само едни китайски возила дето приличат на коли сглабяме, а *** никой не ги ще, щото нито са читави, нито са еФтинки, нито са "яки"...
34
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Де да можеше да се слагат по 2 бр . минуси с едно цъкане... То тук са се събрали да коментират все светила на автотехниката. Един с мерцедес, друг с ферари, трети с едикаквоси. Разбирачи.А тоя с чероки-1992 (пази боже) е най-силен. С 23-годишна кола и е на върха!
33
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никога не бих си купил руска кола. Имали сме ЗАЗ и после Москвич Алеко и какви преживявания сме имали станах половин техник покрай тях, защото да караш руска машина трябва да можеш да се справяш сам на пътя. Спомням си като купихме москвича на втория месец ми падна *** на газта :) наложи се на сред пътя да извадя стоманена тел от багажника (навик от ЗАЗ-а) и да го побългаря, но поне от тогава не мръдна:) и това е най-малкото.
32
5
 
8
 
! Отговори
ВАЗа преди 8 години
само да не пуснат цената в долари, че ще стане прекалено, западни технологии, западен дизайн, и за капак разваленото евро или долар
31
24
 
17
 
! Отговори
Сделано в СССРем преди 8 години
Смях без ***!Лада,Москвич,Волга руски ***.През 1991 година купих Москвич чисто нов и на 8000 км съединителя блокира.Сигурно някой пияндур е сглобил колата или е забравил да зивие няколко гайки.Така че не ми хвалете руските ***.
30
0
 
10
 
! Отговори
лада с манивела преди 8 години
до 42че Ладичките и Масквичите нали бяха на по 25 - 30+ години, когато навлизаха западните коли
29
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименСтив Матин ,Бу Андерсон,Нисан-Рено...........какво руско има тук бе мужици ?
28
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цвилите ли бе шифиьори на 20 годишни изгнили "западни" автомобили ?
27
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моето чероки от 1992 г. бие тая жигула по всички показатели.
26
7
 
16
 
! Отговори
wz преди 8 години
DACIA Duster -face lift
25
12
 
19
 
! Отговори
ВАЗ на газ преди 8 години
не са написали един от най-важните показатели, като наближи байр от колко отдалеч трябва да се засили колата че да го изкачи, едно време трябваха около 400 метра предварителна засилка на пълна газ
24
12
 
12
 
! Отговори
123 преди 8 години
Руско-Френско-Японски *** :D Резултата е предрешен :D :D :D
23
11
 
19
 
! Отговори
ВАЗток преди 8 години
колко копейки ще струва, да събирам от сега, че руската валута много се търси и е дефицитна
22
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците са по-добри в тежката и проходимата техника, леките коли не са им сила, но една такава новичка лада не бих отказал.
21
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Aa, като гледам как закъса "модерният" им танк баш на площада - това сигурно даже няма и да тръгне.
20
1
 
12
 
! Отговори
2101 преди 8 години
Много ми харесва!Веднага отивам да внеса депозита от 1500лв в Мототехника. Дано ми излезе номерът поне за третия фейслифт (към 2030). П.С. А ще я има ли в цвят "зрял ***"
19
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
-Какво караш?-Лада.хахахаххахаахахахахаха
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То и вие в сравнение със западния бял човек сте едни праисторически питекантропи, но искате да сте живи и да се правите на важни. И ,,Лада'' ви е много.
17
2
 
7
 
! Отговори
az tam преди 8 години
До 15Няма кола, която да запали при -55 градуса без подгряване на картера, гориво охладителна и всякакви други течности с добавки и зареден акумулатор. Всичкото това са външни фактори и не зависят от конструкцията. Та тия паления на Лади и Москвич-и са само легенди.
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хахахаха някаква си Лада запалила при минус хиляда градуса в Скандинавия. Що не можа да запали в Москва (или където там е) където Путята се опита да я подкара?