Флагманът на Skoda минава 1780 км с един резервоар

Модификацията GreenLine е оборудвана с 1,6-литров дизел
26 авг 2015 16:16,
3
Флагманът на Skoda минава 1780 км с един резервоар
Снимка: Skoda

Skoda ще представи на предстоящото през септември изложение във Франкфурт нова модификация на флагмана си Superb, която ще предлага изключително нисък разход на гориво, съобщиха от чешката компания.

Версията GreenLine ще харчи средно по само 3,7 л/100 км, което означава, че с един пълен резервоар гориво – 66 литра, тя ще може да измине 1780 км. Освен икономичен автомобилът ще бъде и доста екологичен, като нивото на вредни емисии при него е 95 г/км CO2.

Това е постигнато благодарение на 1,6-литровия турбо дизел (TDI) с мощност 120 к.с., с който е оборудван автомобила. Двигателят работи в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия. Моторът разполага със система старт/стоп, а в оборудването влиза и система за рекуперация на енергията при спиране.

Роля за ниския разход играе и ниският коефициент на челно съпротивление – при лифтбека той е 0,263, а при комбито – 0,275. Автомобилът има намален с 15 мм просвет, а на покрива в задната част е поставен допълнителен малък спойлер.

В стандартното оборудване на Skoda Superb GreenLine са включени 16-цолови джанти с гуми с ниско съпротивление при търкаляне, а като опция се предлагат и 17-цолови джанти. Като цяло модификацията е достъпна в три нива на оборудване - Active, Ambition и Style.

Още за новата Skoda Suberb вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
мойта жена ако зареди един резервоар, тамън ще и стигне за 6-7 месеца.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз с цистерната отзад минавам доста повече
1
1
 
13
 
! Отговори
хихи преди 8 години
Да ама не и с заредено гориво от БГ :))))))))))))))))