Гарет Бейл вкара на бившия си отбор "Тотнъм" на "Ауди къп"

Гарет Бейл се опитва да преодолее Ян Вертонген

© Associated Press

Гарет Бейл се опитва да преодолее Ян Вертонген

Гарет Бейл беше човекът в центъра на вниманието при победата на "Реал" (Мадрид) над "Тотнъм" с 2:0 в първи мач от турнира "Ауди къп" в Мюнхен.


Уелският нападател, който преди две години премина за рекордна сума в Мадрид, вкара втория гол за испанския тим. Хамес Родригес откри резултата.


Отборът на треньора Маурисио Почетино използва мача за загрявка преди началото на сезона във Висшата лига, но предложи твърди малка съпротива срещу "Реал".




Англичаните все пак имаха първата възможност, когато Кайл Уолкър партнира с Ерик Ламела, но последният не нанесе качествен удар.


Хесе след това стреля опасно от воле встрани от вратата на Михаел Форм, Все пак Хамес Родригес откри резултата през първото полувреме. Той намери пространство между Дани Роуз и Ерик Дайър, за да оползотвори подаването на Иско.


Серхио Рамос получи жълт картон за твърдо влизане в краката на Кристиан Ериксен, преди Бейл да удвои аванса на мадридчани през второто полувреме. Той стреля от над 20 метра фронтално срещу вратата, а топката тупна преди да влезе във вратата в 79-ата минута.


"Тотнъм" не успя да отговори на предизвикателството и ще изчака загубилия от мача между "Байерн" и "Милан" за втората си среща от турнира.