Нина Рангелова: Раздадох се 110%, но не мога да се възстановя с две аминокиселини

Нина Рангелова се надява за олимпиадата в Рио да има още по-добра организация в щаба

© Associated Press

Нина Рангелова се надява за олимпиадата в Рио да има още по-добра организация в щаба

Най-добрата българска плувкиня Нина Рангелова изрази удовлетворение от представянето си на 200 метра свободен стил на световното първенство в Казан.


Тя завърши 16-а след осмо време във втория полуфинал, но по-рано през деня постави нов национален рекорд в дисциплината от 1:58,41 минути и покри норматив А за олимпийските игри в Рио де Жанейро догодина.


"Отново благодаря на всички за подкрепата! Раздадох се на 110%, както сутринта, така и следобед. Наистина, всички искахме по-добро класиране, но истината е, че не се чувствах възстановена от сутрешното плуване", написа Рангелова в профила си във "Фейсбук".




"Радвам се, че показах възможностите си и се класирах за олимпийските игри. Конкуренцията там ще бъде същата като тук и е важно този полуфинал да служи като поука за всички", добави тя.


Рангелова написа, че според нея трябва щабът на плувците да бъде по-добре окомплектован.


"Ще проведа разговори с ръководството на федерацията, за да можем в Рио да елиминираме възможността за такива грешки. Смятам, че ни е време и сме напълно заслужили да имаме масажист с нас, който да може да ни възстановява след такива изтощителни плувания. Трудно става с две аминокиселинки, особено на 200 метра", добави тя.