Злоядството е признак за тревожност у детето

Селективното хранене обикновено е свързано с лош преживян опит
4 авг 2015 19:46, Румяна Тасева
6
Злоядството е признак за тревожност у детето
Ройтерс, архив

Много родители се сблъскват с проблема „злоядо дете“. И докато при едни той е преувеличен, при други има избирателно хранене, при трети - оскъдното хранене действително създава сериозен проблем, който може да навреди на здравето и развитието на детския организъм.

Според изследователи от Университета Дюк истинското злоядство показва висока вероятност от наличие на тревожност и дори депресия при детето.

При проведено от тях проучване с участието на 917 семейства с деца на възраст между 2 и 5-6 години се установява, че бризо 1/5 от тях проявяват признаци на селективно хранене. До известна степен предпочитанията към определени храни дори и при най-малките е логично и разбираемо – всеки има свой вкус, както е напълно в нормата в определени периоди детето да отказва някои храни, заради заболяване или друга причина. Когато обаче храненето на детето е оскъдно, то проявява беден избор и системен отказ от прием на различни храни, тогава злоядството съвсем не е безобидно и най-вероятно се касае за хранително разстройство.

Какво показва злоядството при най-малките ще разберете от Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалко, че няма корекция тук- "безконечно тъпкане" исках да напиша.А в статията буквално няма никаква информация и изразена позиция.Въпреки, че въпросът е интересен и важен.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Злоядството се постига с много труд и необразованост, проявявана редовно и напористо от страна на *** и баби, основно,както и от учили- недоучили даскалици и неграмотни лелки по ясли и градини.Лесно се постигат такива резултати:детето се насилва да яде, да си доизяде до край нещото, детето се храни нонстоп между основните яденета и става една машина за безконечно тепкъне; детето се гони с подсладени сокове и храни,с боклучави зрънчовци и чипсчета и когато дойде време за нормална храна-отказва.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Mnogo izpisahte, nishto ne kazahte.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всъщност това са космополитни биологични единици отчитащи проблемите с изхранването в световен мащаб, чрез саможертва.