"Волфсбург" грабна Суперкупата на Германия след успех с дузпи срещу "Байерн"

"Волфсбург" изравни чрез Никлас Бендтнер в 89-ата минута и след това се наложи при дузпите

© Reuters

"Волфсбург" изравни чрез Никлас Бендтнер в 89-ата минута и след това се наложи при дузпите

Волфсбург" спечели Суперкупата на Германия за първи път в историята си. "Вълците" отмъкнаха отличието след успех срещу шампиона "Байерн" на своя стадион.


Баварците водеха с 1:0 до 89-ата минута след гола на Ариен Робен. В последните секунди Никлас Бендтнер засече отлично подаване на Де Бройне и изравни.


Правилникът предвиждаше да се пристъпи директно към дузпи. Те започнаха с точно изпълнение на новопривлечения в "Байерн" Артуро Видал. След това всички играчи на "Волфсбург" вкараха, а решаващо се оказа акробатичното спасяване с крак на Кастеелс при удара на Чаби Алонсо.




В редовното време двата състава създадоха добри възможности. "Вълците" имаха добри шансове през първата част, но ударите им бяха неточни.


Мачът започна с отличен пробив на Дъглас Коста отляво, но защитата на "Волфсбург" се справи. В осмата минута след ъглов удар топката попадна в Жером Боатенг, който стреля силно, но улучи гредата.


Виейриня отправи мощен диагонален удар в 13-ата, а топката мина покрай гредата на Нойер. В 24-ата Иван Перишич също нямаше късмет, като прати топката встрани след ъглов удар.


Де Бройне направи пропуск в 42-ата. Тогава той получи извеждащо подаване и пое топката въпреки излизането на Нойер напред. Ударът на Де Бройне след това обаче беше неточен.


В началото на втората част след центриране отляво се получи карамбол между Роберт Левандовски и вратаря Кастеелс, а Робен се възползва и отблизо вкара.Срещата продължи да е вълнуваща, като баварците се защитаваха добре.


"Волфсбург" съумя да изравни в последните секунди. Де Бройне получи на скорост по дясното крило и с едно докосване насочи много добре топката към Бендтнер. Датският нападател от трудно положение засече с левия крак във вратата за 1:1. Последваха дузпите, при които "вълците" излязоха победители.