"Лудогорец" измъкна победа срещу "Левски" в здрав мач

Бразилският полузащитник Лукас Саша е опитал да вкара с глава<br />

© LAP.bg

Бразилският полузащитник Лукас Саша е опитал да вкара с глава

Лудогорец" успя да спечели важна победа с 2:0 срещу "Левски" в среща от третия кръг в А група. Головете вкараха Марселиньо и Върджил Мисиджан през второто полувреме.


Шампионите вече имат шест точки, докато сините остават с две.


Двата отбора вложиха много усилия и изиграха здрав мач с много единоборства, довели до 13 жълти картона.




Въпреки проблемите с футболисти, които не може да използва, "Левски" се представи стабилно. След почивката сините дори притиснаха съперника си. Голът на Марселиньо от фаул в 61-ата минута обаче промени коренно хода на срещата. Едва след него домакините започнаха да играят по-добре и с бързи подавания, като напомниха за лицето си от миналия сезон.


"Лудогорец" започна с четирима от бразилците в състава си, а другите двама чужденци бяха холандецът Мисиджан и румънецът Козмин Моци. Стойчо Стоев пусна за "Левски" шестима чужденци.


В първите минути шампионите бяха по-активни и се впуснаха в търсене на ранен гол. В деветата Козмин Моци игра грубо срещу Божидар Краев, но не получи картон. Домакините се стараеха да стигат до добри възможности пред вратата на Боян Йоргачевич. Опитите им не даваха резултат.


В края на първата част "Левски" се насочи напред. С мощен фалцов удар от разстояние Борислав Цонев затрудни максимално Владислав Стоянов, който успя да избие в корнер. Две минути преди края Денис Махмудов беше изведен сам срещу вратаря на "Лудогорец" и вкара, но беше отсъдена спорна засада.


След почивката "Левски" започна уверено и с хъс. Сините се впуснаха в атаки, но нямаха възможност да вкарат.


"Лудогорец" поведе в 61-ата минута. Тогава Марселиньо оправда ролята си на водещ футболист за шампионите. Бразилецът изпълни много технично пряк свободен удар и с фалцов удар прати топката покрай стената в долния ляв ъгъл на вратата на Йоргачевич.


Разградчани поеха инициативата и постепенно заиграха по-добре. Атаките им ставаха все по-бързи и красиви с много подавания. При една от тях те поискаха дузпа за повалянето на Жуниор Кишада от Аймен Белаид, но съдията Ивайло Стоянов подмина положението. Малко след това Мисиджан получи след двойно подаване с Кишада и със силен удар в горния десен ъгъл вкара втория гол.