Роднини на Осама бин Ладен са загинали в самолетна катастрофа в Англия

Следователи събират улики от мястото на катастрофата.

© Reuters

Следователи събират улики от мястото на катастрофата.

Трима роднини на покойния лидер на терористичната организация "Ал Кайда" Осама бин Ладен са загинали при катастрофа на малък самолет в Англия в петък, предадоха световните агенции. Новината бе потвърдена от британската полиция и от саудитският посланик в Лондон, които не посочиха самоличността на жертвите.


Частният самолет "Феном-300" е летял от Милано за Хемпшир. При заход за кацане на летище Блекбуш летателният апарат се е възпламенил и паднал върху автомобилите на паркинг на близка автокъща. Загинали са всички пасажери, а никой на земята не е пострадал.


Медии на Острова съобщават, че са загинали полу-сестра на бин Ладен, нейният съпруг и майка й. Саудитската телевизия Ал Арабия назова и имената на жертвите като доведената майка на бин Ладен Райя Хашим, неговата полу-сестра Сана Мохамед бин Ладен и съпругът й Зухай Хашем. Пилотът на самолета е йордански гражданин, отбелязва агенция "Ройтерс".




Осама бин Ладен беше убит от американски командоси при акция в Пакистан през 2011 г. През 1994 г. семейството му се отрече от него, след като Саудитска Арабия го лиши от гражданство заради радикалната му дейност, припомня БТА.


Семейството на бин Ладен е много богато и многобройно. Баща му Мохамед е бил милиардер с повече от 50 деца. Той загива при самолетна катастрофа в Саудитска Арабия през 1967 г. Един от синовете му – Салем, е убит, след като свръхлекият му самолет се врязва в далекопровод в Сан Антонио в Тексас, през 1988 г.