Пловдивското дерби завърши без победител след 1:1 в Коматево

&quot;Ботев&quot; и &quot;Локомотив&quot; завършиха 1:1 в мача от третия кръг в А група<br />

© LAP.bg

"Ботев" и "Локомотив" завършиха 1:1 в мача от третия кръг в А група

Ботев" и "Локомотив" не успяха да се победят в първото от четирите пловдивски дербита през сезона. Срещата завърши 1:1 след головете на Александър Колев и Зоран Балдовалиев.


"Ботев" държеше повече топката и атакуваше по-често. Въпреки това домакините не стигнаха до много чисти положения. След изравняването в началото на второто полувреме "Локомотив" прие играта в своята половина и рядко поглеждаше към вратата на съперника.


Мачът започна с натиск на "канарчетата". Първата опасност обаче дойде пред тяхната врата в осмата минута, когато Дани Кики стреля опасно, но топката мина покрай гредата.




В средата на първата част се получи масово спречкване на терена след противоречие между Даниел Златков и Мартин Камбуров. Впоследствие и двамата получиха жълти картони. Малко след това вратарят Ел Харуби спаси удар на Алекс Колев.


В добавено време на първата част Колев даде преднина на отбора си. Той получи извеждащо подаване от Мариян Огнянов, като играчите на "Локомотив" поискаха засада. Такава не беше отсъдена и атакуващият футболист на "Ботев" с мощен удар от малък ъгъл преодоля мароканския вратар на съперника.


"Локомотив" съумя да изравни само три игрови минути по-късно. В началото на второто полувреме завърналият се в състава Зоран Балдовалиев и Камбуров направиха двойно подаване, след което македонецът с удар по земята от границата на наказателното поле вкара за 1:1.


Голът подейства мотивиращо за черно-белите и те се насочиха в атака. Постепенно мачът се поуспокои.


В последните 15 минути "Ботев" отново се насочи в атака. В 76-ата Оливие Боне спъна Огнянов, но съдията Георги Кабаков не му вдигна втори жълт картон. Две по-късно Божидар Васев пусна към Колев, който отблизо стреля, но Харуби го беше затворил и спаси.


Мароканският вратар показа забележителен рефлекс и с ръка изби опасен удар с глава на Колев след центриране на Нико Варела. В последните секунди и "Локомотив" имаше възможност, но след далечния изстрел на Георги Вълчев стражът на "Ботев" Валентин Галев спаси.