Skoda Monte Carlo

Opel ADAM ROCKS: Настроение за всеки ден

Юли 31, 2015
Opel ADAM ROCKS

Opel ADAM ROCKS

Реклама Renault Arkana
Млад, енергичен, ежедневно търсещ вдъхновение и емоция. Това е човекът, който би намерил наистина добър вариант за следващия си автомобил в лицето на Opel ADAM ROCKS. Специалната версия предлага свежо излъчване, компактни габарити, игрив дизайнерски интериор и не на последно място, прилично поведение извън приетите за стандарт пътни настилки.

Първото, което прави впечатление при ADAM ROCKS са множеството тематични промени в дизайна на екстериора в сравнение със стандартната версия на модела. Всяка една от тях има за цел да придаде на конструкцията по-многофункционално, динамично и офроуд излъчване на иначе компактната кола. Специално за версията, дизайнерите са Opel са създали тематични декоративни елементи, интериорни цветови и стилистични решения, тапицерии, както и стандартен сгъваем мек таван, който придава допълнителна елегантност на градския мини-кросовър.

Сгъваемият таван предлага цялостна трансформация на интериора, като гарантира безпроблемно сгъване/разгъване за 5 секунди, дори когато скоростта на движение е на границата от 140 км/ч. Специално разработен, с трислойна конфигурация, той предлага изненадваща шумо- и виброизолация, което пък спомага за комфорта при движение с по-високи скорости.

Крайният резултат от усилията на инженерите и дизайнерите на Opel е един наистина интересен, различен и способен компактен автомобил, който обещава забавление независимо дали се намира в града, на пътя към морето или кривнал извън него по каменистата настилка към семейната вила. За комфорта "извън пътя" спомагат и седалките на ADAM ROCKS, които са сравнително твърди, но предлагат отлична опора за тялото.

Акценти в интериора на Opel ADAM ROCKS са ергономичният многофункционален волан, който предлага регулировка във височина и дълбочина, както и инструменталният блок със средно разположен дисплей за основните функции на бордовия компютър. За по-добър комфорт при управление в градска среда, компактният симпатяга пък идва с режим City, който предлага по-лесно маневриране с осезаемо по-лек волан.

В средната част на предното табло е интегрирана и мултимедийната и инфо-комуникационна система IntelliLink на Opel. Освен стандартната аудио-функционалност, системата идва с възможност за синхронизация на мобилни телефони с операционна система Android и iOS, възможност за изчитане на кратки текстови съобщения и електронни писма, както и композиране (гласово) и изпращане на такива. Когато Opel ADAM ROCKS не се движи, IntelliLink позволява разглеждането на снимки и видео на интегрираният 7-инчов екран.

Различен във всяко отношение, Opel ADAM ROCKS не прави изключение и по отношение на задвижващите си агрегати. Мъникът е наличен и с избор между две мощностни версии на еднолитровия ECOTEC Direct Injection Turbo двигател. По-скромната от тях обещава максимална мощност от 90 конски сили, а по-динамичната е със 115 конски сили.

В комбинация с шестстепенната ръчна предавателна кутия, колата предлага много балансирано пътно поведение, а при необходимост и възможност за по-динамично изживяване. Безопасността във втория случай е на високо ниво, като колата идва с богат набор системи за активна и пасивна безопасност. В пакета стандартно оборудване са включени шест предпазни въздушни възглавници, спирачна антиблокираща система, електронно разпределение на спирачното усилие, електронна стабилизираща програма, система за контрол на сцеплението на гумите с пътя, спирачен асистент и други. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Тестове Авто глобус Електромобили Hyundai

Hyundai IONIQ 5 N е без аналог (Видео)

Апр 24, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Тестове BYD Mazda

BYD Experience Day с Yangwang U8 - видео

Апр 24, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Китай Тестове Авто глобус BMW BYD Citroen Geely Mercedes-Benz MG Smart Tesla

Тестовете на ADAC сочат: китайските автомобили не са това което бяха!

Апр 23, 2024