Григор Димитров видя прогрес в представянето си

Българският тенисист насочва вниманието си към US Open

© Reuters

Българският тенисист насочва вниманието си към US Open

Българският тенисист Григор Димитров отчита прогрес в представянето си, въпреки отпадането от "Уимбълдън". Той приключи участието си в турнира от Големия шлем след загуба в три сета срещу Ришар Гаске.


"Няма да крия разочарованието си, но в същото време не свеждам глава, защото все пак има малък прогрес за мен", каза Димитров, цитиран от сайта на надпреварата.


Според него вероятно липсата на увереност е довела до загубата му от Гаске. "В момента нещата не се развиват по начина, по който искам. Усещам, че има много неща, за които трябва да се погрижа цялостно. Сега имам малко време за почивка", добави българинът.




Той насочва вниманието си към US Open. "Трябва да остана положително настроен и отново да се развълнувам."


Димитров изигра много силен сезон през 2014 г. Тогава той спечели три титли, а на "Уимбълдън" стигна полуфиналите след победа срещу действащия шампион Анди Мъри.


"Миналата година беше доста наситена за мен с достигането на тези четвъртфинали, полуфинали... Да се върнеш на следващата година и да повториш това никога не е лесно, защото си поставен под напрежение да се справиш добре и дори по-добре. Имаше много възходи и спадове", каза хасковлията.


"Мисля, че миналата година ми отвори очите. Показа ми на какво съм способен. Бях в ритъма, в който искам да съм, но знаех, че ще е много трудно да издържа."


Това беше петият му официален мач с Гаске и все още няма победа срещу него. "Просто не играх добре. Имах възможности да върна пробива още в началото на първия сет. Вторият също беше оспорван, имах шансове. Той игра добър тенис. Когато изпуснеш тези възможности, е наистина трудно да се върнеш", допълни Димитров.


Всичко, което трябва да знаете за: