Волейболистките започнаха със загуба от Полша в Гран при

Полякините направиха забележителните 21 блокади в трите гейма

© fivb.org

Полякините направиха забележителните 21 блокади в трите гейма

Женският национален отбор по волейбол започна със загуба участието си в Гран при. В първия турнир, който се провежда в Пуерто Рико, българките отстъпиха с 0:3 (17:25, 20:25, 22:25) срещу Полша.


Съперникът контролираше мача от началото и се представи по-силно. Полякините завършиха с впечатляващите 21 блокади, като Агниешка Коколевска направи девет.


Българският отбор замина за Пуерто Рико с подмладен състав и без селекционера Драган Нешич, който води подготовка с останалите в София състезателки. Вместо Нешич отбора води помощникът му Атанас Лазаров.




Най-резултатни за България станаха Габриела Коева и Юлия Стоянова, завършили с по осем точки точки. В игра се завърна Ева Янева, която влезе като резерва във втория гейм и започна в основния състав в третия.


Ана Грейман направи 14 точки за победителките, а Дария Пашек добави 13.


"Това беше лош мач. Ние не играхме, както се очакваше. Направихме твърде много грешки в решаващите моменти по време на втория и третия гейм", каза Лазаров.


В другата среща Пуерто Рико победи с 3:1 Канада. България играе с канадките в следващия си мач.


Другата седмица националките приемат в Самоков следващия турнир от Гран при, като тогава ще се включат и основните състезателки.