Casio разработва собствен умен часовник

Една от най-успешните серии на Casio е G-Shock. Компанията пусна първия си дигитален часовник с калкулатор през 1980 г.

© Flickr (CC) / fortfan

Една от най-успешните серии на Casio е G-Shock. Компанията пусна първия си дигитален часовник с калкулатор през 1980 г.

Японската компания Casio разработва собствен умен часовник, с който иска да навлезе в сегмента на умните аксесоари. Компанията се надява, че нейното предложение ще се хареса повече на потребителите от Apple Watch, съобщава в. The Wall Street Journal.


Casio иска да направи устройство, което е преди всичко часовник, а не умален смартфон. Джаджата ще разчита на здрав и издръжлив корпус и ще поставя акцент над комфорта. Компанията споделя, че предложението й ще бъде часовник, който има умни функции, а няма да е умно устройство, което има и функцията на часовник.


"Опитваме се да изведем нашия умен часовник до нивото на перфектните ръчни часовници. Да бъде устройство, което няма да се счупи лесно, да е лесно да се сложи и да е комфортно", коментира новият президент на Casio Казухиро Кашио. Той допълва, че първоначалният план е устройството да се появи в Япония и САЩ до края на март следващата година.


Целевата група ще са мъже, които активно практикуват спортове на открито. Функциите и вида на устройството ще са съобразени с това, допълва Кашио. Компанията се надява да генерира около 80 млн. долара продажби "възможно най-бързо" и след това да разшири присъствието си в сегмента.


Всичко, което трябва да знаете за: