Позициите на Русия и Запада - без сближаване

Суверенитетът ни не подлежи на преговори, отсече Путин
Обновена: 4 юли 2015 10:11 | 4 юли 2015 10:09, Бойчо Попов
103
Позициите на Русия и Запада - без сближаване
Снимка: архив, Ройтерс

Руският президент Владимир Путин изключва промяна на курса на страната си по отношение на кризата в Украйна под натиска на западните санкции.

Още по темата
„Нашият суверенитет не подлежи на преговори", заяви президентът в петък по време на заседание на Съвета за сигурност в Москва. „ЕС и САЩ искат да разделят руското общество със своите санкции“, заяви още Путин, цитиран от DPA.

По думите му обаче с това Западът само влошавал ситуацията в зоната на войната в източната част на Украйна. „Особено онези държави, които сега наказват Русия със санкции, са виновни за събитията, на които сме свидетели", заяви Путин.

Той не очаквал скорошна промяна в политиката на Запада. Но Русия оставала отворена за равнопоставено сътрудничество. Въпреки това не била изключена и корекция на стратегическия курс на страната, подчерта Путин в косвена връзка с възможно по-силно ориентиране на Москва към Китай.

Секретарят на Съвета за сигурност Николай Патрушев обвини Запада, че иска да предизивка смяна на правителството в Русия със своя режим на санкциите. Европа наистина правила опити за нормализиране на положението, но въпреки това САЩ вероятно не искат спокойствие, твърди Патрушев.

Междувременно Украйна значително увеличи цената на електроенергията за анексирания от Русия Крим. Цената на един киловатчас енергия се увеличава с 14,4% до около пет цента, съобщи в петък държавното предприятие „Украиненерго“.

Анексираният през пролетта на 2014 г. от Русия Крим доставя 80 процента от електричеството си от Украйна. Наблюдателите не изключват непряка връзка с неотдавна провалилите се преговори за доставка на газ между съседните страни.

Наскоро Русия спря газовите доставки за Украйна, защото прозападното правителство в страната не плати предварително доставките. По-рано „Нафтогаз“ съобщи, че няма да купува газ от Русия, считано от 1 юли 2015 година, след като поиска по-голяма отстъпка в цената за третото тримесечие.

Още новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Джуджето май скоро ще връща Крим. Руският народ голям МАЙДАН му готви на сред червеният площад. Милярдите да връща и да не се прави на гламаво.
60
2
 
4
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 8 години
РУСНАЦИТЕ ДЪРЖАТ НА СУВЕРИНИТЕТА СИ И ЩЕ ГО БРАНЯТ ДОКРАЙ АМИ НАШИТЕ *** КАТО ПРОДАДОХА НАШИЯ КВО ЩЕ ПРАВИМ НИЙ. ЧИЯ КОЛОНИЯ ЩЕ СМЕ. ЩЕ ЗАМЕНИМ ТУРЦИТЕ С АМЕРИКАНЦИ. ТЕ НЕ СА ПО-ДОБРИ ОТ ТУРЦИТЕ. ДОРИ И ПО СТРАШНИ. ПРОДАДОХА ЕДНА СТРАНА НА ТАКЪВ ГЕОСТРАТЕГИЧЕСКИ ПЪТ ЗА КОЙТО МНОГО ДЪРЖАВИ МЕЧТАЯТ. НО ИДВА И ВИДОВ ДЕН.
59
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бъдещето на една общност са младите.Какви са младите на ЕС-предимно администратори с образование по социални науки.Западните ЕС страни нямат достатъчно лекари,инженери,IT специалисти.Подобна пропагандна политика закопа СИВ.Не харесвам САЩ,но не мога да не призная,че са перфектният хищник за разлика от тревопасна Европа.Що се касае до Русия,мечката не случайно е символ на тази нация-голямо,заспало тревопасно.
58
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
абе вчера започна производството на калашников в щатите ама в нашите новини го нямаа и руски двигатели си купуват за ракетите американците и не се отказвата санкциите са за *** от колонията европа дето се прави на европейски съюзте краварите за 50 години един автомат неможаха да направят като хоратаи много им се иска войничка в европата като първата и втората световна - разрушена европа а те сухи с развито производствои естествено дългове на европейците за доставките
57
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ква украйна кви пет леваако немците бяха *** като украинците и македонцитещеше да има 7 - 8 държави - саксонци, прусаци,баварци, есенци и другите няма да изреждами това са бивши кралсва с монархии и развита култура и промишленост за времето сис две думи имали са държавност но понеже не са *** са дойчи от единия край до другия се резбират както у нас банскалии, северняци , шопи и тракийци,македонци като езиковите различия са много по-големи но това българина не го знае не се интересу
56
16
 
2
 
! Отговори
асака 18+ преди 8 години
Вчера в Киев е имало марш на полка Азов и Десен сектор, баси яките са укрите, гледайте в тубето братлета, и ние българите трябва да се събудим и спомним кои сме! Браво на Украйна, дава пример
55
7
 
0
 
! Отговори
Бранник преди 8 години
75 aрмата ето БРЕД, заглохло пустое дермо
54
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 74Когато германците започнат да "делят" мерцедеси и BMW-та с останалия свят, тогава и руснаците ще делят ресурсите си.
53
3
 
15
 
! Отговори
Бармалей преди 8 години
До Анонимен 74Ще делят... ама преди това ще се умножава с константи - "Искандер", "Топол", "Армата"...
52
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ушанките скоро ще делят заграбените ресурси с останалия цивилизован свят...Това не го искат само наште зомбирани русоблизци.
51
21
 
2
 
! Отговори
Брaнник преди 8 години
пиздюхи ето руские бaндюхи, уходите из Донецкого aеропортa, инaче по морду получите кaк под Широкiно моцкaлииииии
50
3
 
17
 
! Отговори
Мамунио преди 8 години
Става все по-интересно.До 3-4 години Америката се превъоръжава ракетно с нови по-умни и бързи ракети.До 3-4 години руснаците превъоръжават армията с най -нови оръжия.Путиа обхожда засега успешно санкциите.,а и прави разни ходове да прецака МВФто и доларовата система.Само Европата ще бъде *****на и бомбирана с разни бомби.
49
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 59 ДЯДО ПЕТЪРДЯДО ПЕТРЕ. ДА ТИ СВЕТНА ШОМ НЕ СИ В ЧАС ЧЕ АМЕРИКА НА ТЕРИТОРИЯТА НА УКРАИНА ВОДЯТ СРЕЩУ РУСИЯ -ИКОНОМИЧЕСКА ФИНАНСОВА ТЪРГОВСКА ПОЛИТИЧЕСКА И ВОЕННА..ПОНАТАТЪК- АМЕРИКА САУДИТСКА АРАБИЯ ИЗРАЕЛ И АНГЛИЯ ОТКРИХА НОВ ФРОНТ НА ВОЙНАТА СРЕЩУ ИРАН РУСИЯ И КИТАЙ -ТОВА Е ИСТИНАТА ЗА ВОЙНАТА В ЙЕМЕН. ТАКА ЧЕ НАИСТИНА СТАВА ВЪПРОС ЗА СУВЕРЕНИТЕТА... ДЯДО. ТАКА ЧЕ ЧЕТИ И СЕ ПРОСВЕЩАВАЙ...А НЕ МИСЛИ ЗА ЛИЧНИТЕ СИ ИЗГОДИ И ОБИДИ. ЩОТО И НИЕ СМЕ ПЛАЦДАРМ В ТАЗИ ИГРА ОТ КОЯТО И НИЕ ЩЕ СТРАД
48
3
 
47
 
! Отговори
:-) преди 8 години
Западът вече не е това, което беше и Русия не е това, което беше. Май за пореден път се оказваме от грешната страна на барикадата. Работата ни не върви на добре.
47
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО Брaнник...........СВЕТАЯ Русь винаги е била и ще бъде--ще пребъдне.!!!!А укропите показаха че са пиздюхи и долбайоби-убиващи собственият си народ.
46
11
 
0
 
! Отговори
Брaнник преди 8 години
62 з тебя рaзберьомся хочеш м? кaкaя aтaкa глупец bg- ru? хaхaхa
45
2
 
25
 
! Отговори
Бармалей преди 8 години
До БрaнникТи в кой "котел" си се варил?Смешен си, салоед рукожопьiй! современнaя боевaя сила? Без авиация? Хи-хи-хи!Разликата между укропитеците и ИД е, че ИД не плюскат сланина! И че ИД превзема градове, а укропитеците се изнасят като бити амбреяжи!
44
4
 
27
 
! Отговори
до 60 браникъ преди 8 години
ФАШИСТ И НЕГОДЯЙ ,КАКИЕ БРАТЬ|Я САТАНИСТЬ| ФАШИСТКИЕ?Я ЗНАЮ ТЕБЯ ТЬ| РАНШЕ ПИСАЛ В ФОРУМЕ АТАКЕ А СЕЙЧАС БЕРЕШ КРАВАВЬ|Е ДЕНГИ ОТ БОРИСОФФФФ ОН НЕГОДЯЙ КАК ТЕБЯ.ПОНЕЛ МЕНЯ ?
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО ВАСИЛЕВ 36ДА Е ЕВТИН И ДА Е НАДЕЖДЕН ?! ТО НЯМА И ОБУВКА ДА Е ЕВТИНА И НАДЕЖДНА ...А ТОВА Е РЕАКТОР...
42
28
 
2
 
! Отговори
Брaнник преди 8 години
Aмерикa ето нaши Брaтя, З Прaздником Слaвa!