Терминатор: Генисис

Terminator: Genisys 2015

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Форум Филм България

Жанр: Екшън, Приключенски, Фантастика

САЩ / 2015

Сценарист: Джеймс Камерън, Алън Тейлър, Лаета Калогридис, Патрик Лусиер, Гейл Ан Хърд

Режисьор: Алън Тейлър

В ролите: Грегъри Алан Уилиамс, Сандрин Холт, Джей Кей Симънс, Джейсън Кларк, Мат Смит, Джей Кортни, Емилия Кларк, Арнолд Шварценегер

Продуцент: Мегън Елисън


За филма

Джейсън Кларк ("Зората на планетата на маймуните", "Великият Гетсби") е Джон Конър. Изправен сред тълпа от хора в очевидно антиутопичното бъдеще, за което предупреждаваше Сара Конър, той се опитва да предотврати края на света.


Годината е 2029-та и Джон Конър изпраща Кайл Рийз (Джей Кортни) обратно в 1984-та, за да спаси майка му от Терминатора, програмиран да я убие. Сара Конър, в чиято роля влиза звездата от Game of Thrones Емилия Кларк  отново е на мисия да оцелее. Изненадата е, че тя не е слаба и уязвима и противно на очакваното, съвсем няма нужда от спасяване. "Всичко се е променило", казва тя. Светът от миналото не е същият, а Терминаторът вече е мъртъв.


Сред впечатляващи екшън сцени, сред които скок с мотор върху влак в движение, училищен автобус, падащ от моста Голдън Гейт и Шварценегер, който скача право в един хеликоптер, "Терминатор: Генезис" обещава да бъде силно завръщане и едно от заглавията на следващата година.


ТЕРМИНАТОР: ГЕНИСИС е режисиран от Алън Тейлър (Game of Thrones и "Тор: Светът на мрака") и е първият от поредицата от 2009г., когато филмът е без участието на Шварценегер, по това време Губернатор на Калифорния.

Повече