Панелката прати Мустафа Карадайъ на прокурор

Решението е на комисията за борба с корупцията
Обновена: 26 юни 2015 11:16 | 26 юни 2015 10:24, Камелия Цветанова
50
Панелката прати Мустафа Карадайъ на прокурор
Снимка: Булфото, архив

Депутатът от ДПС Мустафа Карадайъ отива на прокурор заради държавен апартамент, който е купил на доста по-ниска от пазарната цена.

Решението да бъде сезирано обвинението е взето единодушно от парламентарната комисия за борба с корупцията.

Случаят с Карадайъ е от 2003 г., когато той е бил зам.-директор на Агенцията за следприватизационен контрол. Тогава е купил апартамент на много по-ниска от реалната му стойност. Данъчната оценка на жилището е била 54 881 лв., а продажната му стойност е 24 654 лв.

Още по темата

Областният управител на София-област по това време Росен Владимиров, който беше съпартиец на Карадайъ, дори е предложил за държавното жилище да се платят 25% с реални пари, а останалите 75% - в компенсаторни записи. По това време тяхната стойност е била между 0,18 и 0,30 лв, което означава, че Карадайъ си е купил апартамента за около 11 000 лв.

Карадайъ вече увери, че всичко е било напълно законно, а от ДПС видяха опит да се упражнява политическа репресия върху него.

Комисията за борба с корупцията е взела и решение да изиска информация от всички областни управители за периода от 1997 г. до сега за това кой е купил апартамент на безценица, съобщи още председателят й Валентин Николов от ПФ.

Той увери, че след това тази информация ще бъде оповестена публично, за да се знае кой с колко е ощетил държавата.

Проверката ще обхваща лицата, които заемат публични длъжности по високите етажи на властта – депутати, областни управители, техни заместници.

Мустафа Карадайъ, който е член на комисията за борба с корупцията, пък е поискал от Николов да му осигури преводач, след като пръв за това се обяви Валентин Касабов от ПФ.

"Онова, което говори е нито български, нито турски. Каза, че иска преводач, но не уточни от какъв език", добави Касабов.

Карадайъ определи това като "активно мероприятие“.

"Един от вносителите на сигнала каза, че е убеден, че всичко около това активно мероприятие, е в рамките на закона и направи предложение да се дадат материалите на прокуратурата. За такъв род поведение има ясен текст в Наказателния кодекс“, коментира той, но отказа да уточни кого визира и прати журналистите да четат стенограмата от заседанието на комисията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
2
 
! Отговори
простолюдие тъпо преди 8 години
Голяма работа! То тва е да се покаже на простолюдието , че шъ съ опраим вече и намерихме виновника за всички злини в бугаристан М то да е само тва Нал трябва с нео от време на време да залъгваме и плашиме хората ми цв.цв. ко стана с негу
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОЗИ ЧОВЕК БЕЗ ДА ГО СЛУШАШ КАКВО ГОВОРИ ДРАЗНИ С ГОВОРА СИ СТРАШНО МНОГО И НАЙ-НЕПРЕТЕНЦИОЗНОТО УХО.....МНОГО ХУБАВО СРАВНЕНИЕ ГОВОРИ НЕ КАТО ЧОВЕК С ДУША А КАТО РОБОТ !А АКО СЕ ВСЛУШАШ И В ТОВА КОЕТО ГОВОРИ ВЕДНАГА ТИ ИДВА ДА СКОЧИШ И ДА СПРЕШ ТЕЛЕВИЗОРА !
29
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Всички сме равни пред закона, независимо на коя партия симпатизираме.
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
32 Прав си ,не го познаваме,но щом е политик , щом е лидер трябва морал.Не е морално да купиш за тези пари апартамент , дори да са го анправили законно. За това сме на това дереже, политиците се продават евтино, в случая за една панелна.
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Haсамо ,че за кокошка няма прошка нали ,а депутатите нали са избранниците на народа ,нали преди избори друго говорят и не ми казвай ,че всеки ако е на негово място би го направил ,защото точно заради такова мислене хората са вече гладни до немай къде и ровят из ***, искате да кажете че всички сме маскари и по-добре да си мълчим.......а не са ли най -големите маскари точно политиците и за 80 % от народа не остава ред да се омаскарят....
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
redaktore, deka si be nomer 32 prikanva za ubiistva. oti ne go pratite na prokuror be?
25
21
 
4
 
! Отговори
Ha преди 8 години
***, не го познавате, но плюете. И аз съм срещу ДПС, но ако има някой свестен там и честен, това е Мустафа. Ако на всеки от вас предложат да си купи апартамент за 20 000 лева, ще откаже ли? Искам да ми кажете кой от вас ще се откаже от изгодна сделка? Не ходите ли да купувате евтини домати от Турция и така да ощетявате българските производители? Ето, че и вие сте корумпирани, само защото избирате по- евтиното. Затова хейтърчета не гледайте треската в окото на другия, но първо извадете гредат
24
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Депутатът от ДПС Мустафа Карадайъ отива на прокурор заради държавен апартаментa Депутатът от GERB МуCaco КараCvecu HEотива на прокурор заради 6-tte апартаментA be
23
0
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
Akomu e nujno potulvaneto na dalaverite na DPS? znaete otgovora.
22
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А като е налапал апартаменчето не му е трябвал преводач?Абе една сопа за тези, па бой, бой, не български ще проговори ами полиглот ще стане!!
21
4
 
23
 
! Отговори
Лала преди 8 години
Цялото ДПС в затвора! То се престъпници там, за друго не стават освен да обличат раета!
20
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кому е нужно разгласяването по всички медии на тази нескопосана новина.Не се излагайте.
19
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега разбирам какво наистина значи: "И ти шъ станиш депесе..."
18
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Turchin!Karadaia e sas mnogo po dobar Balgarski ezik ot nqkoi Bulgaristanci! No ne vijdam za kakvo da vi go napomnqm dragi mi kravni bratq!!!!!!!!!!!!!!!!!!
17
1
 
10
 
! Отговори
a преди 8 години
Корпоративно - търговската цаца си е 'наше' момче от дпс/сик/дс ... Затова корупцията във властта е безнаказана ...
16
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОЗИ НАГЛЕЦ НА ДПС ГОВОРИ КАТО РОБОТ, МИСЛИ КАТО ПЪРВИ ХИТРЕЦ, И ДЕЙСТВА ПО ДАГАНОВСКИ НАЛИ ТОЙ ПЪРВИ СКОЧИ ДА ГО СПАСЯВА ...ОТ ТОГАВА ДОГАН ГО СЛОЖИ НАЧЕЛО ДА ИЗЛАГА НЕ САМО ДПС АМИ И НИВОТО НА ДЕПУТАТИТЕ С ВЛАСТ ,КОИТО САМО КАТО СИ ОТВОРЯТ УСТАТА ДРАЗНЯТ УХОТО И НАЙ-ОБИКНОВЕНИЯ ЧИЧО ОТ СЕЛО !
15
2
 
28
 
! Отговори
?!? преди 8 години
Вчера по Господари на ефира показаха как се наказват депутати от ДПС за престъпленията им - НИКАК, оправдават ги. Да се знае, ДПС може да гази законите на България. Да се противопостави на това безчинство! не се търпи правят каквото си искат, все едно сме им рая.
14
4
 
9
 
! Отговори
1 преди 8 години
До Палавра, шестте апартамента на физкултурника,също ходиха до прокуратурата,но оттам установиха,че тъщата е направила подарък за зет си ,така че и с този на карадайъ,ще стане същата работа.
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Приближава време за избори, ... 4 години спим, 1 месец симулират дейност (вдигат шум в медиите).
12
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
а кой следва да даде на прокуратурата,селските кметове за скъпите коли и екскурзийте в чужбина с парите на данакоплатците и да има осъдителни присъди а не само обвинения.