"Реал" (Мадрид) уволни Карло Анчелоти

Шефовете на "Реал" показаха вратата на Анчелоти след един неуспешен сезон

© Reuters

Шефовете на "Реал" показаха вратата на Анчелоти след един неуспешен сезон

Ръководството на "Реал" (Мадрид) уволни наставника на тима Карло Анчелоти.


До раздялата с италианския специалист се стигна след разочароващия сезон на белите, в който те спечелиха световното клубно първенство, както и Суперкупата на Европа, но им убягнаха значимите трофеи.


"Реал" завърши на второ място в Примера дивисион, отпадна за Купата на Краля и не успя да защитит титлата си в Шампионската лига, след като отпадна на полуфиналите от "Ювентус".




Италианецът имаше договор за още един сезон на "Сантиаго Бернабеу", но той няма да бъде изпълнен, въпреки че много от лидерите на отбора изразиха подкрепата си към него.


Анчелоти ще остане в историята на испанския клуб с десетата европейска титла, която белите спечелиха под ръководството му през миналия сезон.


За две години в Мадрид 55-годишният специалист бе начело на отбора в 119 мача във всички турнири, в които белите записаха 89 победи, 14 равенства и 16 загуби.


"Бих искал да отбележа, че прекарах две фантастични години в "Реал" (Мадрид). Благодаря на клуба, на феновете и на моите футболисти. Hala Madrid," написа Анчелоти в официалния си профил в Туитър. 


Ключови думи към статията: