Самолет на "Ер Франс" беше ескортиран от американски изтребители заради заплаха

Самолет на "Ер Франс" беше ескортиран от американски изтребители заради заплаха

© Reuters

Самолет на "Ер Франс", изпълняващ полет от Париж до Ню Йорк, бе ескортиран в края на полета си от два американски изтребителя Ф-15 след анонимно обаждане за бомбена заплаха, предаде "Франс прес". След инспекция на летище "Кенеди" в Ню Йорк в машината не са открити взривни вещества или други опасни материали, съобщи Си Ен Ен.


Правоохранителните органи на САЩ са получили анонимно обаждане за възможна химическа заплаха на борда на самолета и тъй като пилотът не е отговорил веднага на опитите за свързване с него, двата изтребителя са били пратени да ескортират самолета, отбелязва ТАСС.


Проверка е била направена и на самолет на саудитските авиолинии заради заплаха. Според ФБР заплахите са били направени от същото лице, което се е обадило за френския самолет, отбелязва Асошиейтед прес.


Трета заплаха била отправена срещу самолет на "Американ еърлайнс", пътуващ от Бирмингам за Ню Йорк, докато бил във въздуха. Първоначално летищните власти нареди на пилота да се приземи и да откара самолета до специална зона на летището, далеч от терминалите, но по-късно му съобщили, че заплахата е фалшива и разрешили на самолета да отиде до терминала.

Ключови думи към статията: