Пиронкова стартира успешно на "Ролан Гарос" след силно представяне в края

Пиронкова започна неубедително, но постепенно намери ритъма си

© Reuters

Пиронкова започна неубедително, но постепенно намери ритъма си

Първата ракета на България Цветана Пиронкова прескочи първия кръг на "Ролан Гарос", след като се наложи с 7:6 (5), 6:2 над поставената под №22 в основната схема чехкиня Барбора Стрицова.


Българката изигра неубедителен първи сет, но демонстрира характер в най-важните моменти и така поведе в резултата. През втората част играта на пловдивчанката потръгна и след пет поредни спечелени гейма тя се поздрави с крайния успех за 1.38 часа игра.


В първия сет и двете тенисистки бяха много слаби на сервис, като спечелените им точки при разиграване от първо подаване не минаха 50% до края на частта. Това доведе до размяна на много пробиви, първият от които дойде още в третия гейм, когато Стрицова взе сервиса на българката.




Двете не успяваха да вземат подаванията си чак до осмия гейм, когато Стрицова взе втория си сервис гейм в мача и поведе с 5:3. Пиронкова демонстрира характер и след две успешни свои подавания и един пробив между тях обърна резултата с 6:5. Чехкинята спечели следващия си сервис гейм за 6:6 и вкара сета в тайбрек. 


В него двете продължиха трудно да взимат подаванията си и след серия мини пробиви резултатът се движеше точка за точка до 5:5. Пиронкова обаче се събра в най-важния момент и с две поредни точки затвори успешно първата част.


Вторият сет започна подобно на първия, но с разменени роли. Българката проби още в първия гейм, но веднага след това чехкинята направи същото, а след това взе и подаването си и поведе с 2:1. В последвалите разигравания Пиронкова значително подобри играта си по всички показатели и това даде резултат. Тя взе следващите пет гейма, два от които с пробив и така приключи мача ще при първата си възможност. 


В следващия кръг бълтарката ще се изправи срещу победителката от двойката Дениса Алертова (Чехия) и Джоана Конта (Великобритания).

Ключови думи към статията: