След година отсъствие "Норич" се завърна в елита на Англия

Футболистите на "Норич" получиха и специална купа от спонсорите на събитието

© Reuters

Футболистите на "Норич" получиха и специална купа от спонсорите на събитието

Норич" имаше нужда от само един сезон, за да се завърне в елита на английския футбол.


"Канарчетата" изпаднаха в Чемпиъншип през миналия сезон, но от следващия отново ще играят в Премиър лийг, след като победиха с 2:0 "Мидълзбро" във финалния плейоф за влизане в елитната група.


Двубоят на легендарния стадион "Уембли" започна вихрено и още в деветата минута Камерън Джеръм бе потърсен с центриране в наказателното поле на "Мидълзбро", но се размина с топката. Бен Гибсън обаче изчисти неубедително и тя попадна в Брадли Джонсън. Той треля мощно, но ударът му срещна напречната греда.




В ответната атака "Мидълзбро" също можеше да открие резултата. Себастиан Басонг отигра много несриозно с пета и така подари притежанието на Йеле Восен. Белгиецът стреля с топовен шут, но топката срещна гредата.


Три минути по-късно резултатът все пак беше открит след кошмарна грешка на Даниел Аяла. Централният бранител опита да финтира Джеръм в близост до наказателното си поле, а нападателят отне чисто и остана сам срещу вратаря. От минимален ъгъл той пробва да прокара топката в близкия ъгъл и успя заради неубедителната намеса на стража.


В 15-ата минута играчите на Алекс Нийл направиха страхотна атака с бързи подавания през центъра, която завърши с подаване на Саймън Уитакър към Нейтън Редмънд в наказателното поле. Крилото овладя и с плътен удар по диагонала удвои резултата.


След тези динамични начални минути "Норич" постепенно уби темпото на играта и се прибра в по-задни позиции, за да удържи аванса си. Бранителите на "канарчетата" тотално обезличиха звездата на "Боро" и голмайстор на втория ешелон през сезона Патрик Бамфорд и така се поздравиха със заслужено с крайния успех.