Проверка на адресните регистрации и видео наблюдение трябва да успокоят Гърмен (обновена)

Проверка на адресните регистрации и видео наблюдение трябва да успокоят Гърмен (обновена)

© Надежда Чипева, Капитал

Ще бъде направена проверка за адресната регистрация и законността на всички жилищни постройки на община Гърмен, каза министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова пред журналисти. Тя пристигна в разбунтувалото се село в ранния следобед, заедно с главния секретар на МВР Георги Костов, областния управител на Благоевград Бисер Михайлов, кмета на общината Минка Капитанова.


При пристигането си вътрешният министър обяви, че е дошла да чуе хората, но беше освиркана, като хората я питаха, защо не са били взети мерки до сега. Румяна Бъчварова заяви, че установените незаконни постройки до този момент са 124 и срещу тях ще се действа според силата на закона.


"Не може да се разрушат, ако общината не е намерила жилища за временно настаняване", заяви министърът. Бъчварова уточни, че проблемът е сериозен, като справедливостта трябва да бъде за всички. "Не може напрежението да продължи да съществува по този начин", обобщи Румяна Бъчварова.




Тя обеща с цялата строгост на закона да се санкционират нарушителите. Министър Бъчварова посочи още, че ще се осигури засилено полицейски присъствие в общината. 


Кметът на Гърмен Минка Капитанова е поела ангажимент да бъде инсталирано видеонаблюдение в селото. Тази мярка в други райони е доказала ефективността си за противодействие на престъпността, се казва в съобщението на пресцентъра на МВР.


По време на работна среща в РПУ- Гоце Делчев са били обсъдени редица организационни въпроси, свързани с организацията на полицейската дейност, включително и промяна в ръководствата на районното управление и полицейския участък в Гърмен.


На място остава засилено полицейското присъствие, като екипи на жандармерията подпомагат опазването на обществения ред, се казва още в съобщението на МВР. 


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията: