Джамбазите в САЩ погнаха Toyota Prius

Крадците свалят батериите с цел препродажбата им
25 май 2015 12:44,
9
Джамбазите в САЩ погнаха Toyota Prius
Снимка: Toyota

Новата любима кола на автомобилните крадци в САЩ е Toyota Prius. През последните месеци случаите на кражби при модела са се увеличили неколкократно, съобщава ABC7 News.

Джамбазите не задигат цялата кола, а само пакетът с батерии. За свалянето на 70-килограмовите акумулатори са необходими около 20 мин., но това въобще не притеснявало крадците, пише изданието.

Откраднатите батерии се търгували в eBay за около 1000 долара, или повече от два пъти по-евтино от нови, поставени в Toyota.

За да предотвратят кражбите, редица сервизи в САЩ вече предлагат специални секретни болтове, заместващите оригиналните, с които се закрепват батериите към шасито. Те могат да бъдат демонтирани единствено с уникален ключ, което би трябвало поне да забави джамбазите.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нема крадци в САЩ, само гангстери
6
0
 
14
 
! Отговори
механика преди 8 години
Пълни глупости. Батерията е не 70, а 40 кг. Батерията е абсурд да бъде смъкната за 20 мин. Има доста болтове и кабели и се намира на много кофти място за работа. Трябва да смъкнеш задните седалки, всички кори отзад, кабели, вентилатора за охлаждане,тръбопроводите за въздуха и още други неща, докато престъпиш до смъкването. Трябва да изчакаш 30 мин. да се разсее високото напрежение от 400 в., иначе рискуваш да умреш. Може и с ръкавици, но е много неудобно. Изобщо процедурата не е така лесна.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дългата ръка на нашите момчета........ бас ловя , че тука има българска следа....
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
4Ами това е японска кола, в Япония нямат автоджамбази. Откъде да знаят, че имало някъде на майна си райна някакво племе наречено българи, които се занимават с такива дейности.
3
0
 
10
 
! Отговори
сфд преди 8 години
просто имигрират към по-икономически стабилни държави, че тука вече не остана джилезо за бране:))))
2
2
 
8
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
И там явно го закъсват!Нищо чудно скоро да дойде новина,че и там усилено се"бере" жилязу,халамин,бакър и ром-никел!Циг.анизацията е явно световен процес!
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това ако не са нашенски авто крадци .