Нов удар по Uber, този път от Франция

Съд се произнесе срещу нелицензираните таксита
22 май 2015 22:30, Александър Попов
18
Нов удар по Uber, този път от Франция
Снимка: Reuters

Най-висшата съдебна инстанция на Франция подкрепи днес ограниченията за нелицензираните таксиметрови услуги, предаде Ройтерс.

Това е поредната законова спънка в дейността на американската компания Uber, която предоставя таксиметрови услуги с помощта на мобилно приложение.

В няколко европейски страни дейността на фирмата е оспорвана в съдилища от лицензираните таксиметрови шофьори, тъй като според тях това е нелоялна конкуренция.

Конституционният съвет на Франция заяви, че нелицензираните таксита трябва да се връщат откъдето са тръгнали, след като оставят клиентите си, или да изчакват нови курсове на паркинги, и потвърди забраната те да карат и да търсят нови клиенти.

Съдът също така потвърди ограничаването на приложения като това на Uber, които посочват на смартфоните на евентуални клиенти местонахождението на близки таксита и дали са свободни.

Парижки апелативен съд очаква взетото днес решение, преди да реши дали да забрани услугата на Uber, известна като UberPOP.

Иск в съда е внесен от три конкурентни компании, както и от профсъюзи на таксиметровите шофьори.

Те настояват за забрана на услугата UberPOP, която позволява на шофьори да използват частните си коли, за да превозват други пътници на по-евтини тарифи от тези на традиционните таксита.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: ФранциятакситаUberUberPop
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Някъв Прост преди 8 години
На ъбърджиите не сте длъжни да им плащате, защото те не предлагат официално никаква услуга, ако не им платите нищо не могат да направят :)
10
7
 
5
 
! Отговори
Венелин преди 8 години
Не само нелоялна, ами и незаконна (според българските закони). Да им свалят номерата от ДАЙ на тези от Uber и да ги спират от движение + полагащите се глоби трябва, но понеже са американска компания не ги закачат.
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СИВ се завръща.ЕС=СИВИзбягахме от комунизма за да се върнем пак в него,но с друго име и абревиатура.Също си имаме ежедневна медийна пропаганда възхваляваща САЩ,ЕС,НАТО и плюеща по империалистите от ЕВразия и диктатурите от Близкия изток(без Саудитска Арабия и Катар).Имаме си и неправителственни организации,които са нещо като ОФ,но само че сега са под юрисдикцията на ЦК(Конгреса) и комсомолски лидери като Сорос и т.н.
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви таксита бе, Юбер са споделен транспорт :D:D:D
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"България трябва да се реформира,приватизира,преструктурира за да може да въведе свободните пазарни механизми,което ще доведе до икономическо развитие.""Френския съд забрани ЮБЕРПОП под натиск на съществуващите превозвачи и таксиджии,за да защити пазарния им дял,непозволявайки на по гъвкава компания да предлага услугите си на по ниски цени,което е смисъла на свободната конкуренция и пазар"Примери за медийна демокрация и реална демокрация!!!
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето ви един свободен пазар и демокрация!
5
8
 
6
 
! Отговори
от Сидни Ав$$тралия преди 8 години
(продължение)3. миналта година рафинираха закона тук точно заради този случай с катастрофата и глобата е огромна за нелегални бизнеси от този сорт4. Данъчни почнаха да поръчват таксита и имаше първите арести. Има дори записи от скритите камери на данъчните още миналата годиния ги пуснаха по новините, вижте ги. Жени мъже всякви, викат ги на адрес в Сидни и след 10 мин айде... до тука си. Отнемане на книжката + глоба дето години ще работят да я изплатят.Дори имаше хора без книжки хаха
4
6
 
8
 
! Отговори
от Сидни Ав$$тралия преди 8 години
ОСЪЗНАВАТЕ ЛИ някой неща:1. в USA има дело което се влачи от миналата година срещу Убер и още 1 подобен "тарикат"2. ТУК В АВ$ТРАЛИЯ миналата година момиче стана ИНВАЛИД и цялата данъчна машина се опитва да осъди тия тарикати. Случая е известен тукСтана катастрофа, застрахователя анулира застраховката защото колата е нелегално такси без никакви документи и лицензи. Полицата е била като за лична кола за лични пътуванияНа шофьора МУ СЕ РАЗКАТА ИГРАТА и догодина делото ще го вкара в затвора
3
17
 
27
 
! Отговори
Tech UBER Alles преди 8 години
Бакшишите газ пикаят, но реално нищо не могат да направят. Технологичният напредък и прогресът напредват със страшна сила - днес метро до летището, утре Uber във всеки град, в други ден може даже и кабинки-телепорти на оживени места да се появят. Съжалявам ви, но хич не ми е мъчно. Наздраве :)
2
13
 
12
 
! Отговори
Асегаде преди 8 години
Че Убер нали не са таксита, а споделени коли, защо са ги осъдили?
1
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как е настроението пУбери, готвите ли се за забрана и у нас? :D