"Левски" победи "Локомотив" в Пловдив с красив гол на Гаджев

"Левски" победи "Локомотив" в Пловдив с красив гол на Гаджев

© LAP.bg

Левски" подпечата седмото си място в крайното класиране в А група с победа с 1:0 срещу "Локомотив" (Пловдив). Успехът дойде след красив гол на Владимир Гаджев в 59-ата минута.


Сините събраха 53 точки и водят с три пред осмия "Черно море" кръг преди края. Черно-белите ще завършат десети.


Воденият от Стойчо Стоев отбор надигра съперника си и заслужено спечели. "Левски" създаде повече и по-чисти положения, но не успя да се възползва от тях. Заради отсъствието на Валери Домовчийски в по-предни позиции действаше Антонио АНиете.




В седмата минута той беше изведен в наказателното поле, технично излъга защитник и остана сам срещу Тодор Скорчев. Испанецът обаче се забави, а след удара му топката беше избита от вратаря.


Гаджев стреля силно от разстояние в 18-ата минута, а стражът на "Локомотив" отново опази вратата си. Преди почивката сините създадоха още няколко опасности, но Луис Педро, Либан Абди и Аниете не можаха да вкарат.


В 58-ата минута Дани Кики напредна и излъга няколко футболисти на "Левски". Последва удар, но Боян Йоргачевич спаси.


Секунди по-късно сините изпълниха ъглов удар. След него топката попадна в Гаджев до тъча, който преодоля съперник, стреля много технично в далечния ъгъл на вратата на Скорчев и топката влезе във вратата.


След това темпото поспадна и головите положения се сведоха до минимум.


Голмайсторът в А група Мартин Камбуров, който е с 13 гола, и преследващият го Аниете (12) не можаха да се разпишат. Развръзката за това кой ще завърши начело в класацията остава за последния кръг.