"Наполи" се развихри за 3:0 срещу "Милан" с късни голове

"Наполи" се развихри за 3:0 срещу "Милан" с късни голове

© Reuters

Наполи" победи с 3:0 "Милан" в двубой от 34-ия кръг в Серия А. Съставът, ръководен от Рафаел Бенитес, дълго време изпитваше затруднение да вкара, макар че беше с човек повече още от първите секунди.


В 70-ата минута Марек Хамшик откри резултата и това даде импулс в играта на домакините. Шест минути по-късно те вече водеха с 3:0.


С успеха си "Наполи" събра 59 точки и е четвърти. Отборът продължава опитите си да влезе в тройката и да си осигури участие в Шампионската лига през есента.




"Рома" излезе втори с 64 точки след победата си с 2:0 срещу "Дженоа" и равенството 1:1 на "Лацио" с "Аталанта". "Римските орли" вече са трети с точка по-малко. "Милан" натрупа три поредни загуби, като заема десетото място с 43 точки.


В първата минута на срещата Де Шилио беше изгонен, а домакините получиха дузпа. Вратарят Диего Лопес спаси удара на Гонсало Игуаин.


"Наполи" очаквано взе инициативата и започна да атакува, но не успяваше да вкара. В края на първата част "росонерите" бяха близо до това да поведат. В 38-ата минута след центриране отляво Бонавентура стреля с глава, но улучи гредата.


Отборът на Бенитес продължи да атакува и също удари греда след добра атака в средата на второто полувреме. В 70-ата минута Бонера не успя да изчисти добре и топката попадна в Хамшик, който с добре насочен удар в долния ляв ъгъл вкара.


Напрежението спадна от плещите на футболистите на "Наполи", а "росонерите" бяха разколебани. Четири минути след гола домакините удвоиха. Мертенс проби отляво и върна към непокрития Игуаин в наказателното поле, който отбеляза за 2:0.


Секунди по-късно се разписа и Габиадини. Голът беше сходен с предходния - Гулам напредна отляво и пусна към Игуаин, който стреля отблизо. Лопес отрази удара му, но топката се върна към Габиадини, който я прати във вратата.