"Литекс" и "Локомотив" записаха шестото нулево равенство в първата шестица

"Литекс" и "Локомотив" записаха шестото нулево равенство в първата шестица

© LAP.bg

"Литекс" и "Локомотив" (София) завършиха 0:0 в спор за челните места в А група. Срещата в Ловеч не беше особено вълнуваща и се стигна до шестото нулево равенство в първата шестица.


"Локомотив" (София) събра 51 точки и запазва второто си място, като изостава със седем от шампиона "Лудогорец". "Литекс" е трети с 48 и води с една пред ЦСКА.


Двата отбора не създадоха интересни положения до средата на първата част. В 25-та минута след центриране от ъглов удар Марко Ранджелович стреля с глава от няколко метра, но Баривиейра спаси.




"Литекс" се насочи в предни позиции до края на първата част, без обаче да създаде необходимите положения, за да вкара.


В началото на второто полувреме воденият от Красимир Балъков състав отправи първия си удар към вратата на съперника. След изстрела на Пауло Регула топката се отби в крака на защитник.


"Локомотив" пое инициативата и в 58-ата минута Васил Божиков изби топката от голлинията след опасен пробив на Романов и удар на Том. Две по-късо Милчо Ангелов от домакините стреля от въздуха, но неточно.


В 80-та минута и Йонсен пропусна добра възможност за гол. Нападателят на домакините стреля над гредата с глава след центриране на Асприля. В последните минути оранжевите бяха по-устремени в търсене на победен гол, а гостите чакаха възможности за бързи атаки, но резултатът не се промени.