"Сити" измъкна 1:0 срещу "Тотнъм" с гол на Серхио Агуеро

Аржентинският нападател вкара победния гол в 29-ата минута

© Reuters

Аржентинският нападател вкара победния гол в 29-ата минута

Манчестър сити" постигна много важна победа с 1;0 срещу "Тотнъм" в среща от 35-ия кръг във Висшата лига. "Гражданите" спечелиха трите точки, благодарение на гола на Серхио Агуеро в 29-ата минута.


С успеха си те събраха 70 точки и са втори с три точки пред "Арсенал", който обаче има два мача по-малко. "Тотнъм" остава шести с 58 точки и вместо да се надява да се класира за Шампионската лига, ще трябва да се бори за участие в Лига Европа, тъй като води с една пред "Саутхемптън".


"Манчестър сити" излезе на "Уайт харт лейн" в първия си мач, в който вече не е шампион. Няколко часа по-рано "Челси" детронира "гражданите", като след 1:0 срещу "Кристъл палас" стъпи на върха в първенството за пети път в историята си.




Още в третата минута Ерик Дайър стреля опасно с глава, но не улучи вратата на Джо Харт. Секунди след това Хари Кейн беше изведен в отлична позиция и стреля. Топката обаче отново мина покрай гредата,


"Сити" се справи с първоначалния натиск и поведе в 29-ата минута. Тогава Давид Силва пусна много добро подаване към Агуеро, който влезе отдясно в наказателното поле и със силен удар в близкия ъгъл преодоля Юго Лорис.


В края на първата част след грешка в защитата на гостите Райън Мейсън се оказа сам срещу Харт, но вратарят спаси удара му.


Кейн можеше да изравни в 61-та минута, но се забави. По-късно и Роберто Солдадо пропусна. Двата състава създаваха положения, но точните удари бяха малко. В добавеното време Харт отрази удар на Ерик Ламела.