Лоренсо победи в Херес, Валентино Роси с рекорд

Испанецът Хорхе Лоренсо спечели убедително в родината си, като водеше от началото до края на състезанието

© Reuters

Испанецът Хорхе Лоренсо спечели убедително в родината си, като водеше от началото до края на състезанието

Пилотът на "Ямаха" Хорхе Лоренсо спечели Гран при на Испания в MotoGP. Той триумфира убедително пред родна публика, като съхрани първото място от началото до края на надпреварата.


Зад испанеца завърши сънародникът му Марк Маркес. При това развитие на състезанието основната задача на двукратния световен шампион беше да остави Валентино Роси зад себе си.


Водачът в класирането финишира трети. С това 36-годишният италианец стана първият пилот, качил се 200 пъти на почетната стълбичка.




За 27-годишния Лоренсо това е 34-а победа в кариерата му. Тя идва скоро след обявяването на новината, че и догодина ще се състезава в "Ямаха".


"Ще се насладим на момента. Победата беше впечатляваща, чувствах се отлично на мотора. Днес се възползвах от таланта си", каза Лоренсо.

Маркес, който само преди дни претърпя операция на пръста, заяви, че това е било едно от най-трудните му състезания. "Усещах много силна болка в дясната ръка. В един момент не можех да свивам пръстите си, така че второто място тук е много важно", заяви шампионът.


Начело в класирането след четири старта остава Роси с 82 точки, следван от Андреа Довициозо с 67 и Лоренсо с 62.


Всичко, което трябва да знаете за: