Стойчо Стоев: Ръководството на "Лудогорец" ми отне участие в Шампионската лига

Треньорът заяви, че запазва най-топли чувства към футболистите на &quot;Лудогорец&quot;<br />

© LAP.bg

Треньорът заяви, че запазва най-топли чувства към футболистите на "Лудогорец"

Треньорът на "Левски" Стойчо Стоев е вярвал, че може да вкара "Лудогорец" в Шампионската лига. Той беше уволнен в началото на похода на отбора към групите в най-силния клубен турнир в Европа.


"Чувствам се и морален победител (след като отстрани "Лудогорец" със сините). В края на краищата съдбата в един момент си знае работата. Това, което са ти взели във времето, по някакъв начин се връща", каза Стоев пред БНТ.


"Когато през миналата година бях начело на "Лудогорец", ръководството ми отне възможността за евентуално участие в Шампионската лига. Имах увереност, че ще влезем в групите. По ред причини обаче един треньор винаги е зависим от собственика на клуба", продължи той.




По думите му запазва най-топли чувства към футболистите, защото с тях е преживял паметни моменти в Лига Европа.


Сега амбициите му са насочени в дългосрочен план за развитието на "Левски". "Искам в един момент не "Лудогорец" да е противник на "Левски", а обратното. Искам да достигнем ниво, когато другите отбори ще се съобразяват с нас, а не ние с тях".


Треньорът благодари на привържениците за подкрепата срещу шампиона. "Феновете доказаха, че въпреки трудностите в клуба, те си обичат отбора".


Стоев обясни, че преди мача никой в отбора не си е мислил какво ще се случи при загуба. "Нито на футболистите, нито на мен ми е минавало през главата, че няма да можем да преодолеем отбора на "Лудогорец", допълни още Стоев. Ключът към успеха според него е "осъзнаването, че отборният дух е най-важен".