Димитров: Дошъл съм в Истанбул за титла, няма значение с кого ще играя

Димитров е поставен под номер 2 в Истанбул и ще почива в първия кръг

© LAP.bg

Димитров е поставен под номер 2 в Истанбул и ще почива в първия кръг

Григор Димитров се чувства в отлична физическа форма и очаква да спечели титлата в Истанбул. Българският тенисист сподели своите очаквания на пресконференция преди първото издание на турнира, който е от категория "АТП 250" и ще се проведе на червени кортове. 


23-годишният Димитров е поставен под номер 2 в основната схема и ще почива в първия кръг. Той ще започне участието си в сряда или четвъртък срещу победителя от мача между Андрей Голубьов от Казахстан и Николоз Басилашвили от Грузия. 


"Започвам всеки мач и всеки турнир с мисълта единствено за победа. Имената на съперниците, които ще срещна тук, нямат значение, защото единствената ми цел е да спечеля титлата", заяви Димитров пред медиите в Истанбул. 




Българският тенисист, който за първи път ще играе в Турция, се надява на голяма подкрепа от своите сънародници. "Подкрепата към мен винаги е била на изключително ниво, където и да играя. Тук е доста близо до България и се надявам отново да виждам знамена на трибуните", каза той.


"За първи път съм тук. Условията са прекрасни и ще имаме възможност да показваме добър тенис и да се възстановяваме на ниво", допълни Димитров.


След турнира в Истанбул Димитров ще участва в мастърсите в Мадрид и Рим. Така той ще играе три поредни седмици преди стартиращия на 24 май "Ролан Гарос". 


"Чувствам се в добра форма в последно време и не мисля, че ще имам проблеми да играя в три поредни седмици. Искам да се подготвя максимално добре и да подобря представянето си в Париж, което е главната ми цел", завърши българският тенисист.