Наложително бе да смажем тероризма, за да опазим Русия

Путин във филма "Президентът": Друг избор няма, трябва да стигнем докрай
Обновена: 26 апр 2015 17:49 | 26 апр 2015 17:34, Анисия Иванова
766
Наложително бе да смажем тероризма, за да опазим Русия
Снимка БТА

През 1999 г. тероризмът в Северен Кавказ изправи Русия на ръба на разпадането, което наложи решителни действия за борба с него. Това заявява Владимир Путин във филма "Президентът", излъчен от държавната телевизия "Росия 1", предаде ТАСС.

"Реших за себе си: друг избор няма - трябва да стигнем докрай", споделя руският лидер. "Невъзможно бе да направим нещо друго, освен да смажем този тероризъм" - "няма начин да се разберем", казва той.

Путин разказва как е чел в доклади на тайните служби цитати от подслушани разговори на международни терористи, според които в онзи момент е имало уникална историческа възможност "да откъснат Кавказ от Русия", продължава агенцията. "Е, и за нас бе ясно, че или ще задържим нещата сега, или вече никога няма да имаме шанс да опазим страната", заявява президентът.

"Мнозина премиери и президенти" му казвали след това, че според общото мнение към момента Русия спира да съществува в предишния си вид. "Въпросът бил само кога ще стане това и какви ще са последиците с оглед на това, че става дума за голяма ядрена сила", добавя Путин. Като най-трагичните събития през 15-те години, откакто е във висшите ешелони на властта в Русия, Путин определи терористичните нападения на ул. "Дубровка" в Москва по време на мюзикъла "Норд Ост" през 2002 г. и в северноосетинския град Беслан две години по-късно.

"В никакъв случай, никога и никъде не бива да се правят и опити дори за използване на терористи с цел решаване на собствени моментни политически, даже геополитически задачи", подчертава руският лидер. "Защото, ако бъдат подкрепени на едно място, те ще надигнат глава на друго и със сигурност ще ударят онези, които са ги подкрепяли вчера", обяснява той.

Според него обаче Западът не се е вслушал в предупрежденията на Русия, че връзките с терористи са опасно нещо.
Путин разказва как веднъж тайните служби на Русия установили, че бунтовници от Северен Кавказ поддържат преки
 контакти с хора от тайна служба на САЩ в Азербайджан. "И щом го казах на тогавашния президент на Съединените щати, той - извинете, ще го кажа направо - той ми отвърна: "Ще им сритам задника". А след 10 дни подчинените ми, шефовете на Федералната служба за сигурност получиха от вашингтонските си колеги писмо: "Поддържали сме и ще поддържаме отношения с всички опозиционни сили в Русия. Смятаме, че сме в правото си да го вършим, и ще го вършим и занапред", добавя руският президент.

Русия ще брани своите геополитически интереси. Другите страни трябва да разберат това и да се отнасят с уважение към нея, изтъква Владимир Путин в интервюто си за филма "Президентът". "Трябва - с уважение един към друг, да търсим баланси, да търсим взаимноприемливи развръзки", казва той. Путин напомня изказването, приписвано на мафиота Ал Капоне: "Добрата дума, придружена с (револвер, б. ред.) "Смит енд Уесън", действа далеч по-ефективно, отколкото само добра дума".

"За жалост, бил е прав", констатира президентът на Руската федерация, цитиран от ТАСС. Той впрочем уверява, че не се е откъснал от реалността и "напълно може да си представи как би живял извън тази длъжност" - държавен глава на Русия, добавя агенцията.

БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


766
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
238
2
 
1
 
! Отговори
истината преди 8 години
В никакъв случай, никога и никъде не бива да се правят и опити дори за използване на терористи с цел решаване на собствени моментни политически, даже геополитически задачи", подчертава руският лидер. "Защото, ако бъдат подкрепени на едно място, те ще надигнат глава на друго и със сигурност ще ударят онези, които са ги подкрепяли вчера"
237
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До УчителяБРАВО НА ПУТИН!!!
236
6
 
3
 
! Отговори
Учителя преди 8 години
До БобиИькупиха на безценица, защото хората просто избягаха от Русия и си продадоха обезценения бизнес. Продължава да се обезценява всеки биснес в тая измислена държава...
235
2
 
1
 
! Отговори
до Боби 353 преди 8 години
Ще покаже.
234
2
 
5
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До 352Няйко казват че събарянето на Нефта е от САЩ и САрабия а Рублата самите Руснаци са я съборили за да могат на безценица да изкупят рублевите инвестиции на западни компании. И няколко месеца по-късно рублата си е пак на пазара. С това се обяснява изхода на инвестииции. Реално Рашките на безценица изкупиха западни бизнеси в РФ. Така че времето ще покаже.
233
4
 
0
 
! Отговори
до 350 преди 8 години
За миналата - може. Обаче не забравяй за изтичане на валутата. сметката е отрицателна.И сега къде са тези инвестиции? Няма ги.
232
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До 349Украйна им спря всички турбинни двигатели за кораби и хелиоптериДо 8 месеца независимо от цената разширението на завода за хеликоптерни двигатели в Рф ще е факт и ще задоволи производствотоКитай продаде двигатели за леките кораби и преговаря за доставки на немски лицензни двигатели за тежките кораби. Рашките имат 5 годишна програма за Корабните двигателиТова е пример, че има ли търсене ще се намери доставчик или ще си направят производстово просто трябва време и ОСТЕН(разбирай Санкции)
231
4
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До 349Умнико над 200 предприятия за миналата година в Русия имат инвестиции над Милярд Рубли. Тоест само едрите инвестиции над 50 милярда долара преди САЩ да реши спекулативно да събаря рублата. В момента долара е скъп, а рублата бавно си връща позицииите - Някои казват че заради скъпия долар Рублата вече си е върнала позициите от преди Спекулата или е много близо до това. Независимо от различния курс.Така че Рашките не ги мисли собствените инвестиици им стигат, а ако долара скочи ще има още
230
8
 
1
 
! Отговори
до Боби 339 преди 8 години
Не може рубла да върна стойността си, защото Русия няма развитието на производство. Чужденска валута си бяга оттам. Нещо повече, петрола няма да има стойност над 100 долара.
229
4
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До 346Русия(10 място) реално е втора по затворническо население, в статистиката я изпреварват само няколко тоталитарни страни и то с малко население. В Русия се наказва просто това коет беше 90 годин на миналия век Слободията още им се отразява и не малко десетилетия ще им трябват да се оправят и откачат от куката наречена спекула и Корупция.
228
5
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Боби 342 продВсичко това е защото много бавно се оттича водата пролет и есен от руската безкрайна равнина. На всичкото отгоре 7 от 9 оточни реки се вливат в северния ледовит океан - тоест още по-бавно оттичане. За това има толкова торфови блата и пролет и есен извън асвалта се пътува с верижни плаващи машини граждански модел на МТ-ЛБ.Такъв гаден терен няма и в Америка/Канада. Канада са благословени с хиляди езера и езерни комплекси на север. Аляска пък е предимно камениста.
227
4
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Боби 342Умнико запознай се със спецификата на Руската транспортна система и тогава говори. Ако в България е необходимо да изкопаеш 2 метра и да ги запълниш с валирана баластра и след това да сложиш асвалта в Русия поради екологични причини един път се прави по следния начин.Дълбаеш поне на -4 метра. Слагаш ЕДРИ камъни за дренаж. След това на -2 метра средни камъни за дренаж, на повърхността задължително през 20метра отводни тръби с голям диаметър и след това насип от 2 метра и Асвалт
226
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До хмм 340Какво ги възхвалявате Американците. Една Богата територия открадната с Геноцид от собствениците и. Пренаселена по крайбрежието. С най-голямото затворниоческо население в СВЕТА на 100000 души. С закони както от памтивека така и с такива от вчера които най-малкото ИЗКРИВЯВАТ да не кажа ПОДМЕНЯТ понятието Демокрация. С Парламент от 500 човека 248 от които са милионери, а 96 пенсионери над 65 години. Държава от както се е пръкнала постоянно воюваща с някой зад граница.
225
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Боби 341Е друго си е да направиш групови тоалетни в Сочи за 50 мрд $ :)
224
3
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 338Ако направим филм за Бойко/Серго/Доган/Местан сега когато е 2 път на власт и като във филма му покажем всяко негово обещание и след тоева резултатът от него. Ефекта ще е направо Бомбастичен. Обещава всичко и успява да изпълни само едни магистрали(и то некачествено).Зомбираното съзнание на Българина а и Европееца не помни повече от 3 седмици назад.Путин прави филм за почти 20 годишен период във властта. С факти. Щото има с какво да се гордее и похвали. Е има и гадости като Курск
223
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До 337То 2007 година беше прекрасна за България(УЖ) - Капна ли нещо върху населението? НЕ Единственото нещо което стана беше - На Куцо и Сакато му дадоха необезпечени кредити. След това и до сега не можем да се оправим, а банките вече имат над 20% "лоши" кредити.Путин независимо от Кризите и Йо Йото на центе на петрола се погрижи и върху населението да капне нещо. И Мултимилярдерите Олигарси да си плащат данъците. И за това в момента независимо от силния долар рублата бавно си връща цената.
222
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комично и смешно е да се прави филм възхвала за президент, който все още е на власт, това може да се случи само в една диктатура
221
5
 
0
 
! Отговори
до Боби преди 8 години
2. Цена на петрола направи тая работа3. Направил е независимост, ама от хората
220
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 327Отностно Путин Задавам 3 въпроса които показват че си е свършил ряаботата.1. Кога му дадоха власт - Когато Елцин и сие оплескаха с помия и тавана на Кремъл2. Подобри ли благосъстоянието на Рашките - Определено.3. Направи ли максимално независима Русия и за това му спретнаха Кавказ, Грузия а сега Украйна и дори Нагорни Карабах като малко пипер в къкрещото гърне? - О пнидестровието ще запалят. И Дори Крим ще бъде нападнат в краен случай.ЗАЩОТО Е НЕЗАВИСИМ ОТ САЩ
219
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до пешоБРАВО НА ПУТИН!!!