Кабинетът дава 220 хил. лева за Перперикон

АМ "Марица" ще минава близо до Александровската гробница
26 апр 2015 16:36, Анисия Иванова
9
Кабинетът дава 220 хил. лева за Перперикон
Снимка: Министерски съвет

220 хил. лева е отпуснало правителството за археологическия комплекс Перперикон. 180 хил. лв от тях са за продължаване на разкопките, а още 40 хиляди са за поддръжка. Това обяви министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението си на историческия хълм Перперикон, съобщиха от правителствената пресслужба.

"В региона на Ивайловград имаме Перперикон, имаме 3-4 страхотни обекта и със свързването им в един туристически кръг посещаемостта ще бъде още по-голяма. Видях едно истинско бижу, което има България”, каза Борисов.

Предвижда се магистрала "Марица” да преминава в близост до Александровската гробница, откъдето ще започва и туристическият маршрут от Хасково през Александрово, Перперикон и Татул до Златоград, стана ясно по време на посещението на министър-председателя.

„Който българин не е дошъл да види Перперикон, не познава историята и не знае каква перла има България”, коментира министър-председателят, който получи почетен знак "Сребърен Перперикон” за принос в развитието на комплекса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
1
 
! Отговори
до ПИШО преди 8 години
Анисия е залисия,цитирала е неправилно.Борисов е казал,цитирам по памет прочетеното във Фрога-и тук/демек в Перперикон/,и в Ивайловград и т.н...
6
4
 
6
 
! Отговори
ЛЮБОЗНАТЕЛНА преди 8 години
Абе вие сте интересни хора? Камъни било, ми то и крепостта на Плиска е камъни, но въпреки всичко си остава една величствена дестинация. Като не искате камъми, ам ходете на Слънчев бряг, там ще гледате бетон, който е по-привлекателен и може да ви ограмоти духовно!
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз бях на Перпирикон. Какво видях. Видях една ориенталщина под формата на нахални навлеци от местните които се мъчат да изкопчат пари от всеки новодошъл още от долу на паркинга. Видях едни неподдържани пътеки недостъпни за хора с ограничени двигателни възможности. Видях едни одялани камъни и развалини които на специалист може да говорят много но на мене нищо. Не знам какво искаме да покажем - какво е било или до какво сме го докарали
4
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бях на Перперикон. За съжаление цялата работа е 90% измислица на оня червен археолог (забравих му името) който се прави на Индиана Джонс. Жалко че Бойко му се хваща на глупостите.
3
2
 
8
 
! Отговори
Пишо географа преди 8 години
Черната Злата е по добре с географията...какъв Ивайловград, какви пет лева???? Или журналиста или премиера ни са за 4 клас...или и двамата.
2
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво пак ще има гушене на кинти за наште момчета.
1
5
 
11
 
! Отговори
Кратунковче преди 8 години
Като стана премиер, ще ида на Перперикон, че да съм наясно с българската история. Са съм зачел "Синовете на великата мечка" и нямам време.