Skoda Kodiaq

Qoros разработи малък всъдеходен хибрид - видео

Qoros разработи малък всъдеходен хибрид - видео

Qoros разработи малък всъдеходен хибрид - видео

Реклама Opel Stock
Китайската компания Qoros демонстрира на автосалона в Шанхай концептуален компактен кросовър с название 2 SUV PHEV. Според създателите си такъв модел би трябвало да се хареса на „креативните млади хора“ и да демонстрира „направлението на дизайна и бъдещите технологии, както и да намекне за разширяването на моделната гама на марката“.

Дължината на концепта е 4181 милиметра, ширината 2030 мм, височината 1553 милиметра, а междуосието е дълго 2600 мм. В момента това е и най-компактният автомобил в гамата на марката, където влизат още седан, хечбек и всъдеход с индекс „3“.

Дизайнерите са експериментирали за прототипа с доста вертикални външни елементи, дори и в светлините, като са ги комбинирали с традиционна китайска стилистика. Цветът на купето е от порцелановите изделия на династията Сун, а червените апликации са с цвета на класическите червени бои за традиционните китайски картини.

Всъдеходът има стъклен покрив в който е включен QR-код, водещ към официалния сайт на Qoros. Необичаен е външният контакт за зареждане, който по замисъла на дизайнерите, при скачване на машината със зарядната станция трябва да прилича на зареждане на изтребител във въздуха /?/. Машината има хибриден силов агрегат в който влизат малък бензинов турбо мотор, задвижващ предните колела, два електрически мотора за задните колела и комплект акумулатори.





Марката Qoros е основана от компанията Chery съвместно с израелския инвестиционен фонд Israel Corp. В състава на ръководството на фирмата влизат топ-мениджърът на Chery Го Цян и бвшият висш мениджър от Volkswagen Фолкер Щайн вашер. Основната цел на производителя е да предостави европейско качество и вид на изделията си на пазара в Поднебесната империя и по възможност да изнася продукция към Европа. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Авто глобус Honda

Honda оглавява изложба по време на Седмицата на дизайна в Милано

Мар 29, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Дизайн / Design Екология /Ecology BMW

BMW Vision New Class X - видео

Мар 28, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Citroen

Citroen атакува Индия и Южна Америка с Basalt (Видео)

Мар 27, 2024