Lasurit

Mi-DO - руският Datsun - видео

Mi-DO - руският Datsun - видео

Mi-DO - руският Datsun - видео

Реклама Opel Stock
Разработката на новите модели на възродения Datsun върви в интересен паралел – за Азия и за Русия, като по тях работят съвместни екипи на руски, индийски и японски инжинери. Тестовите автомобили са изминали над един милион изпитателни километра по пътищата на Русия, Япония, Испания, Франция, Индия и Великобритания.

Руският вариант на хечбека Datsun mi-DO е развит на базата на съществуващ руски модел – в случая Лада Калина. Колата изглежда доста по-привлекателно от руския си предтеча, особенно червено-оратжевото изпълнение с новата предница и по-скъпа оптика. От компанията смятат, че с този си изглед автомобилът ще допадне повече на младите купувачи и на девойките в частност.

Може би последното е в основата на решението да се предложи автоматична предавателна кутия като екстра и то във всичките нива на оборудване на модела mi-DO. Автоматикът е надеждния и проверен от времето 4-степенен, японски, на компанията Jatco, използван при моделите Nissan Micra, Note и Tiida. В съчетание със също провереният от времето четирицилиндров, 8-клапанов мотор на ВАЗ с ходов обем 1,6 л и мощност 87 к.с. автоматикът работи просто отлично!

Не бърка, не забавя и не създава проблеми. Доста работа са хвърлили инжинерите на Datsun, обаче, по доработката на 5-степенната оригинална руска кутия, която е станала по-безшумна. Поработено е и върху допълнителна шумоизолация на купето, което е направило колата доста по-тиха вътре от Калина. Звукът естествено, не е изчезнал напълно, но колата вече не вие при по-високи скорости. Успели са да се избавят и от присъщите на Калина вибрации, може би ще се наложи да се поработи и върху калибрирането на електроусилвателя на волана, който не е достатъчно информативен.






Интериорът се различава от този на седана on-DO и Kalina с модните си „младежки“ апликации, имитиращи алуминий, има възможност за монтиране на навигационна система със 7-инчов сензорен екран и карти Ситигид с безплатно обновявавен. В комплектацията Dream са заменени стандартните предни седалки с нови – с подълга долна част, регулировка по височина и с по-ясно изразена странична подръжка на тялото. Повишеният комфорт на возене се подпомага от усиленото в сравнение с това на Калина окачване, което обръщаше внимание на телата на пътниците към дори и дребните пътни „сюрпризи“.

За разлика от седана оn-DO, хечбекът не предлага най-ниската базова комплектация Access. Базовата за него Trust I засега е на ценово ниво от 415 000 рубли /14 850 лв/. За тези пари в Русия получават преден електропакет на стъклата, електрорегулировка и подгряване на страничните огледала, сгъващи се задни седалки в съотношение 40/60, ABS, BAS, EBD и две предпазни въздушни възглавници, пълноразмерно резервно колело и система за закрепване на детски седалки Isofix.

Що се отнася до цената от компанията твърдят, че след постигане на локализация на производството над 80%, ще се стремят да подържат цените на минимално ниво и да спазват пропорциата за „достъпност“ по отношение на конкурентните модели.

Техническа характеристика – Габарити - 3950х1500х1700 мм, междуосие 2476 мм, тегло 1160 кг, полезен товар 400 кг, просвет 174 мм, обем на багажника 240 л, обем на резервоара 50 л. Двигател – бензинов, 4 цилиндъра, 1596 куб. см, 87 к.с., 140Нм. Трансмисия – механична петстепенна кутия, автоматик 4 степени, предно предаване. Гуми 185/60R14. Максимална скорост 170 км/ч /165 с автоматика/, ускоряване от място до 100 км/ч за 12,0 сек. /14,3сек. За автоматика/, разход на гориво – градско, извънградско, смесен – 9,0/5,8/7,0 л на 100 км път /10,4/6,1/7,7 л за автоматика. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Citroen

Citroen анонсира C3 Aircross (Видео)

Апр 18, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Audi

Audi Q6L e-tron с премиера на Auto China 2024

Апр 18, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Skoda

Skoda Vision Gran Turismo влиза в Gran Turismo 7

Апр 18, 2024