Италия и Англия завършиха 1:1 в динамична приятелска среща

Грациано Пеле вкарва във вратата на Джо Харт

© Reuters

Грациано Пеле вкарва във вратата на Джо Харт

Италия и Англия завършиха 1:1 в приятелска среща в Торино. Мачът беше вълнуващ с интересни положения пред двете врати, но Джанлуиджи Буфон и Джо Харт допуснаха по едно попадение.


"Скуадра адзура" поведе в 29-ата минута с гола на Грациано Пеле. Гостите успяха да изравнят в 79-ата, когато се разписа Андрос Таунзънд.


Англичаните държаха повече топката, а съперникът им прибегна до нарушения, с които да спира атаките. В края на първата част Крис Смолинг получи контузия и беше заменен от Майкъл Карик. Селекционерът Рой Ходжсън пусна в основния състав Уейн Рууни заедно с Хари Кейн, който водеше нападението.




Италия имаше две добри възможности да поведе, но първо Харт изби, а при втория случай защитник пресече добро подаване отляво. В 21-ата минута Уейн Рууни нямаше късмет и улучи гредата.


Осем по-късно Италия поведе. След подаване на Джорджо Киелини отляво Пеле насочи добре топката с глава в долния ляв ъгъл на вратата на съперника.


В началото на втората част двата отбора си размениха опасни положения. Най-напред Харт спаси вратата си след удар на Пеле. Секунди по-късно Кейн стреля опасно покрай гредата, а малко след това и Гибс направи същото.


Рууни използва грешка на Киелини в 72-ата и отправи силен удар, но Буфон изби. Англичаните изравниха в 79-ата, когато се пребориха за топката и тя попадна в Таунзънд. Футболистът на "Тотнъм" овладя и с хубав удар от границата на наказателното поле вкара.


До края Италия и Англия си размениха по още една опасност. Първо Буфон спаси нов удар на Рууни, а след това Лука Антонели пропусна от добра позиция.


Холандия победи с 2:0 Испания у дома

© Reuters

Холандия победи с 2:0 Испания у дома


В другата по-интересна приятелска среща Холандия спечели с 2:0 срещу Испания. "Лалетата" стигнаха до успеха с головете на Стефан де Врай в 13-ата и на Клаасен в 16-ата.


"Фурия роха" игра в непознат състав, като бяха направени девет промени спрямо квалификацията срещу Украйна. Въпреки това отборът владееше повече топката, имаше и повече удари към вратата, но холандците бяха по-точни.