Младежките национали поеха по пътя към Евро 2017 с тежка загуба

Българският отбор заигра по-добре след почивката, но не успя да направи обрат

© null, LAP.bg

Българският отбор заигра по-добре след почивката, но не успя да направи обрат

Националният отбор по футбол за младежи започна с тежко поражение участието си в квалификациите за Евро 2017. Българите паднаха с 1:3 от Уелс в първата си среща в пета група.


Домакините поведоха с три гола още до 25-ата минута. След почивката Никола Колев намали резултата, но това беше всичко, до което воденият от Антони Здравков състав стигна.


Другите отбори в групата са Дания, Румъния, Армения и Люксембург. Напред продължава победителят, а четири от деветте втори отбора ще играят плейофи за класиране на европейското.




Томи О'Съливан откри резултата в деветата минута с първия точен удар. Четири по-късно Пламен Гълъбов не се намеси добре и нападателят на "Порт вейл" вкара за втори път.


Устремът на домакините продължи и те стигнаха до трети гол в 25-ата минута. Тогава Хеджис изпълни свободен удар, а Уоруърт засече във вратата. Уелс имаше възможност и за четвърти гол в 36-ата минута. Тогава обаче Хеджис пропусна да се разпише, като улучи гредата.


В края на първата част българите съумяха да създадат по-добри атаки, но без резултат. В последните секунди Елис Харисън два пъти пропусна да отбележи за домакините.


Полузащитникът на "Литекс" Колев вкара за 1:3 след подаване на резервата Бекир Расим. Малко по-късно Кирил Десподов стреля в аут при чудесна възможност.


Българите взеха инициативата, но не можаха да стигнат до нов гол. В 73-ата Колев пропусна при добро положение, а малко след това вратарят Дайбли спаси опасен удар на Милчо Ангелов. В последните пет минути стражът на Уелс се справи с удари на Антонио Вутов, Кристиян Малинов и Расим.


В следващия си мач България гостува на Румъния на 4 септември.