Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Бивш съюзник на Путин поставя под въпрос политическия му курс

6 коментара

Бивш дългогодишен съюзник на руския държавен глава Владимир Путин поставя под въпрос политическия му курс и предупреждава за отрицателни икономически последици след 15 години от идването му на власт, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Путин бе избран на 26 март 2000 година за първи президентски мандат и оттогава управлява Русия включително и като премиер, което му позволи да избегне ограниченията в конституцията.


Третият му мандат начело на държавата изтича през 2018 година, но той все още не е казал дали ще се бори за четвърти мандат.


Алексей Кудрин, финансов министър на Русия от 2000 до 2011 година и бивш вицепремиер, посочи днес, че ако се съди по фокуса във външната политика на Путин, Русия няма да се върне през идните години към икономическия растеж, който би прилягал на една велика сила.

Кудрин направи това изказване на кръгла маса, посветена на 15-те години управление на Путин.

Анексирането на Крим би могло да струва на руската икономика до 200 милиарда долара през идните години, подчерта Кудрин, цитиран от АФП.

"Финансирането на Крим ще ни струва от 6 до 7 милиарда долара годишно", или 5.6 до 6.5 милиарда евро, уточни икономистът, ползващ се с уважение сред колегите си либерали, но
и от Владимир Путин, за когото е работил 10 години като министър.

"Непреките загуби, сред които е изтичането на капитали, ще бъдат много по-големи. Те са от 150 до 200 милиарда долара през следващите три до четири години", а това прави 140 до 185
милиарда евро, допълни Кудрин на кръглата маса по случай 15-те години управление на Путин, предава по телевизията.

"Това е цената, която трябва да се плати", със съжаление заяви Кудрин, изразявайки безпокойство от загубата на доверие на инвеститорите и "новите правила на играта", последвали анексирането.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

6 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Венелин Велев
    #6

    Руската икономика била като "К47", казват западни икономисти... А според руските, тя ще се възстанови през 2017 г. Кога ще се възстанови българската?

  2. П. Стоянов
    #5

    Цены на 20 социально значимых товаров заморожены в России на два месяца. Уровень инфляции за последние 12 месяцев : 16,71% Из них следует, что недельная инфляция в РФ с 17 по 24 февраля ускорилась до 0,6%, неделей ранее она составляла 0,4%. Чай подорожал за неделю на 2,1%, рыба мороженая - на 2%, рис - на 1,7%, мясные консервы, маргарин, масло подсолнечное, макаронные изделия, карамель - на 1,3-1,4%.

  3. П. Стоянов
    #4

    Досега, когато не само едно правителство, но и народът повярва, че е "изключителен и специален", лечението от Вселената е било: думкане по главите с бомби. Това да вярваш, че Путин е слънце, император, че руснака е "НАЙ", страната е "НАЙ" е ГРЯХ! След 5 години война на сърбите срещу малоценните им "подчинени" народи, малко бомби ги накараха вече да не гледат на себе си като "небесен народ", способен да победи Европа и САЩ.

  4. fantom
    #3
  5. П. Стоянов
    #2

    Не пипайте Путин! Да е жие и здрав и да "управлява" "Великата страна"! Да ни съветва и поучава, нас българите, Европа, САЩ, докато Брутния Продукт на Русия не започне да се свива с 10% годишно. И да се изчака най-голямото шоу в света на живо - срутване на руските банки, (според банкера на Русия "най-тежките проблеми в банковата система предстоят") . Иначе няма спасение на България от "освободителите".

  6. Bлaдo
    #1

    Много плахо, тавариш Кудрин, много предпазливо... - като да е поръчка от самото Путлерче... ;-) Очаквам сега изведнъж да "прогледнеш" и да се саморазобличиш (за да не те ... самоубият).

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.