New Dacia Duster

3 нови модела Мазда удостоени с 3 награди за най-добър дизайн „Red Dot awards“ 2015

3 нови модела Мазда удостоени с 3 награди за най-добър дизайн „Red Dot awards“ 2015

3 нови модела Мазда удостоени с 3 награди за най-добър дизайн „Red Dot awards“ 2015

Реклама Opel Stock
- Mazda MX-5, Mazda CX-3 и Mazda2 превъплъщават дизайнерската линия KODO
- 3 нови модела, 3 индивидуални награди за дизайн

Японският производител заслужи високото отличие Red Dot Award за новите модели Mazda MX-5, Mazda CX-3 и Mazda2: “BEST of the BEST”, “ОUTSTANDING DESIGN QUALITY” и “HONOURABLE MENTION”. Четвъртото поколение на легендарния роудстър грабна “Red Dot“ в категория Best of the Best, възможно най-високия приз, присъден само на on 1.6% от участниците тази година за изключителен дизайн. CX-3, първият малък SUV, взе “Red Dot” за забележителен дизайн.
Mazda2 е премирана с награда „Почетно отличие“. Журито оцени кандидатите въз основа на редица критерии като иновация в дизайна функционалност, ергономия и екологични норми.
Трите най-нови модели на компанията следват пътя на Мazda6, CX-5 и Mazda3, които също са призьори с награди и признание за спиращия дъха екстериор в стил KODO, включително и 5 награди Red Dot.

Формата и линиите на KODO представят насъбраната енергия и атлетичната „движеща“ се природа на автомобилите Mazda. Концепцията се корени в традиционните за производителя спортни автомобили от близкото минало, най-добре олицетворена в Mazda MX-5 – най-продаваният роадстър в света притежава уникално динамичен и разпознаваем стил KODO.
„Признанието от Red Dot е доказателство за артистичната свобода, която стила KODO ни предоставя“ , казва Kevin Rice, Директор Дизайн в Мазда. „КОДО улавя мига, в който атлет или хищник събира енергия преди да се впусне напред в движение.“ Новите СХ-3 и Мazda2 демонстрират как стила KODO може да придаде индивидуалност на моделите, така че да изпъкнат с характерните за стила форми.

Учредена през 1995 г. от немския Design Zentrum Nordrhein Westfalen, Red Dot е най-високото и престижно отличие за конкурентите. През 2015, международното жури от дизайнери, преподаватели и журналисти оцени общо 4,928 кандидати от 56 страни. Mazda и останалите победители ще получат своите награди на 29 юни в Aalto Theatre в гр. Essen. Наградените в 31 категории, включително автомобили, ще бъдат изложени от 30 юни 2015 до 30 юли 2016 Музея RED Dot в Есен, както и на www.red-dot.de. Те заслужиха да носят знака “red dot” - международен знак за съвършен дизайн. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Електромобили MINI

Новото MINI Aceman

Апр 24, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Електромобили Volvo

Volvo EX30 печели престижната награда за дизайн Red Dot „Най-добър от най-добрите“

Апр 23, 2024