Стоичков: Никой не ме е търсил от ЦСКА, не следя българския футбол (видео)

Носителят на "Златната топка" за 1994 г. Христо Стоичков заяви, че не се интересува от случващото се в българския футбол, тъй като живее в Маями и е прекалено далеч. 


Днес той взе участие в демонстративен мач, част от програмата на "Каменица фен купа". Неговият отбор победи тима на Йордан Лечков с 3:2.




"Искам да благодаря на всички хора, които дойдоха днес и подкрепиха тази идея. Вече 15 години този турнир върви. Тази година за първи път ще има възможност победителите да бъдат част от това турне, което мислим да направим. Първата спирка ще бъде Барселона", заяви Стоичков.


"На добро ниво сме (аз и Данчо Лечков), справихме се добре на терена въпреки килограмите, които сме натрупали. Държим", добави той.


За мача на националния отбор с Италия Стоичков заяви: "Бях в Ереван. Не гледах мача и нищо не мога да коментирам." А за ситуацията в ЦСКА допълни: "Никой не ме е търсил. Не искам да коментирам, живея в Маями и работата ми е друга."


Програмата на Стоичков, който е в България за два дни, включва посещение на Музея на спортната слава на ЦСКА, където утре ще подари реплика на "Златната топка", спечелена от него през 1994 г.


"Утре към 10.30 ч. ще дам на музея на ЦСКА този подарък, който съм обещал. Те го заслужават. Аз съм тръгнал от ЦСКА. През този отбор са минали едни от най-добрите футболисти", каза още бившият играч на "Барселона".

Ключови думи към статията: