New Dacia Duster

Концептът Aston Martin DBX предизвиква статуквото - видео

Концептът Aston Martin DBX предизвиква статуквото - видео

Концептът Aston Martin DBX предизвиква статуквото - видео

Реклама Skoda Kodiaq
Марката Aston Martin няколко пъти стига до ръба на банкрута в 100-годишната си история. Новият й бос, дошлият от Nissan Анди Палмър здраво работи за да осигури на автопроизводителя здрава основа за положително развитие напред. Жизнено необходимо парче от пъзела за запазването на компанията и просперитета й е подкрепата от страна на немския автогигант Daimler, компанията-майка на марките Mercedes-Benz и Smart, който има финансово участие в Aston. Daimler развива и предлага моторите и електрониката за съвременните модели на легендарния английски производител, чието основно рекламно лице е Бонд ... Джеймс Бонд.

Немската подкрепа отвързва ръцете на хората на Aston Martin и те се фокусират върху други неща, като невероятните дизайнерски предложения, демонстрирани по време на автосалона в Женева в началото на месеца. Сред тях е революционното предложение за промяна на „генетиката“ на луксозните автомобили тип GT – повече от необичайният и иновативен концепт DBX.

Става дума за двуврат автомобил с форма на спортно купе, но всъщност носещ и натурата на SUV. Днес тази абревиатура е любима на автомобилната индустрия поради простата причина на растящия публичен интерес към този тип автомобили, съчетаващи в себе си качествата на луксозен, фамилен, спортен и оф-роуд автомобил. Апетитът на клиентите към него расте, независимо от размера и цената му.




Новото предложение на англичаните е създадено с мисълта да се пребори статуквото, конвенционалното мислене за това как трябва да изглежда подобен автомобил от луксозния пазарен GT сегмент. Представяйки концепта Анди Палмър сподели: „DBX е предизвикателство към статуквото. Той се изправя срещу света и неговото разбиране, че луксозното пътуване с GT модел не трябва вече да е само стилно и луксозно, но и практично, повече ориентирано към семейството и екологично отговорно. Помолих екипа си да помислят извън границите на статуквото, доа изследват какво ще е бъдещето на GT моторизацията и концептът DBX е техният отговор.“

Създаденият от екипа на шеф-дизайнера на марката Марек Рейхман автомобил е с изцяло електрическо задвижване на четирите си колела и демонстрира не само супер-модерно инжинерство, но и супер-ниво на високоцененият по света английски дизайн. Екстериорът впечатлява с изтеглените си пропорции, типични за спортните купета и високия пътен просвет, подчертаващ пълното задвижване на четирите колела на машината.

Осигурявайки пълен комфорт за четирима пътници, концептът DBX предлага и ежедневна практичност с големия си багажен обем. Тези характеристики са комбинирани с използването на нетипични материали и супер изпипване отвън и отвътре на колата. Цветът на колата е уникален - Black Pearl Chromium и е специално създаден да повтори цвета на скъпоценната черна перла, комбиниран с микровключвания на хромови частици за постигане на отблясък, недостижим при нормалните автомобилни бои.

Използването на последните технически постижения позволява на DBX да няма специално място за мотора, заради монтирането на електромоторите в колелата. Управлението на автомобила е електрическо без механични връзки /Drive-by-wire/, стъклата са покрити отвътре с „интелигентен“ слой, автоматично потъмняващ ги според външното осветление. Колата е с активни външни светлини, карбоново-керамични спирачки, система за възстановяване на енергията при спиране (KERS) и камери вместо огледала. Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Авто глобус Honda

Honda оглавява изложба по време на Седмицата на дизайна в Милано

Мар 29, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Дизайн / Design Екология /Ecology BMW

BMW Vision New Class X - видео

Мар 28, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Citroen

Citroen атакува Индия и Южна Америка с Basalt (Видео)

Мар 27, 2024