"Ювентус" изпусна да реши титлата на Италия срещу 10 играчи от "Рома"

Карлос Тевес ликува след отбелязването на първия гол в мача

© Reuters

Карлос Тевес ликува след отбелязването на първия гол в мача

Шампионът "Ювентус" пропусна отлична възможност да си гарантира на практика спечелването на титлата в Италия и през този сезон, след като завърши 1:1 при гостуването на останалия с човек по-малко "Рома".


Разликата между двата отбора остана девет точки 13 кръга преди края на скудетото. Въпреки че интригата на практика не е приключила, резултатът все пак облагодетелства "бианконерите" в надпреварата за първото място в крайното класиране.


След един час баят футбол на Олимпийския стадион в Рим, в който двата отбора не успяха да отправят нито един точен удар, решителният момент настъпи в 63-ата минута.




Гръцкият защитник на домакините Василис Торосидис получи втори жълт картон и беше отстранен от игра. Това беше 25-ият червен картон в мачове между двата отбора от 1994 г. 


Нападателят на гостите Карлос Тевес се възползва от свободния удар пред наказателното поле. Той изпълни перфектно и реализира 15-ия си гол от началото на сезона, с който излезе начело при реализаторите Серия А. Това си остана и единственият точен шут на "Юве".
 


Този гол обаче подейства живително на "Рома" и мачът придоби коренно различен характер в последния си половин час.


Отборът на Руди Гарсия изравни резултата в 78-ата минута след статично положение пред безработния до този момент Джанлуиджи Буфон.


Сейду Кейта, който вече беше взел капитанската лента заради смяната на Франческо Тоти, засече на задната греда центрираната от Алесандро Флоренци топка.


Въпреки численото си предимство "Ювентус" действаше пасивно до последния съдийски сигнал в търсене на равенството и в крайна сметка успя да го задържи. 


За "Рома" това беше седми равен резултат в последните осем мача от Серия А. Столичани вече имат четири точки преднина пред третия "Наполи" и шест пред четвъртия "Лацио".


Ключови думи към статията: