Lasurit eshop

Автосалон Женева 2015: Новата HONDA CIVIC TYPE R (Видео)

HONDA CIVIC TYPE R

HONDA CIVIC TYPE R

Реклама Skoda Stock
След петгодишна развойна дейност от страна на компанията, HONDA представи изцяло новото поколение на суперспортния си модел CIVIC TYPE R по време на тазгодишното изложение в Женева.

От HONDA коментират, че новият CIVIC TYPE R е разработен с идеята да бъде състезателен автомобил за нормалните пътища, и че колата ще постави нови стандарти в сегмента на спортните хечбек коли с предно задвижване.





За целта, от HONDA са заложили на изцяло нов двулитров VTEC TURBO двигател за новия CIVIC TYPE R, който е най-екстремното "сърце" вграждано някога в кола на марката. Според вътрешните тестове на компанията, моторът е в състояние да генерира максимална мощност от 310 конски сили при 6500/мин и максималне въртящ момент от 400 Нм при 2500/мин. Крайният резултат е възможност за ускорение от 0 до 100 км/ч за 5.7 секунди и максимална скорост на движение от 270 км/ч. Двигателят на колата, която идва с изцяло нов и тестван във въздушен тунел аеродинамичен пакет, тематичен спортен интериор, е комбиниран с шестстепенна механична предавателна кутия.





Новата HONDA CIVIC TYPE R идва със специални 19-цолови джанти, дискови спирачни апарати Brembo, спортни седалки, адаптивно спортно окачване, възможност за избор между 5 основни екстериорни цветови решения и други.

Новата Honda Civic Type R ще се произвежда във високо технологичния завод на марката в Суиндън, Великобритания, и ще предложи редица иновации за повишаване на цялостната удовлетвореност от управлението. Една от тях ще бъде функционалността, която предлага новия +R бутон. След натискането му, двигателят, кормилната система и новата адаптивната система на окачването преминават в спортен режим на работа, като предлагат значително по-бърза реакция.





Новият Civic Type R ще се предлага и с възможност за поръчка на допълнителен пакет GT Pack, който включва допълнителни червени акценти по предната част на колата, предни и задни паркинг сензори, автоматични чистачки, сателитна навигационна система и други.

Новата Honda Civic Type R ще бъде пусната в продажба в Европа през лятото на тази година. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Volkswagen

Автосалон Пекин 2024: Volkswagen с нов концептуален модел и подмарка (Видео)

Апр 24, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Електромобили MINI

Новото MINI Aceman

Апр 24, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Тестове BYD Mazda

BYD Experience Day с Yangwang U8 - видео

Апр 24, 2024