Борисов: Всеки ден викам министрите вкъщи, особено тези на коалиционните партньори

Борисов: Всеки ден викам министрите вкъщи, особено тези на коалиционните партньори

© Надежда Чипева, Капитал

При мен е "Да би мирно седяло, не би чудо видяло". На 4-и съм на линия. Този път без патерици и шина – изрязани са всички връзки." Това разказва пред "24 часа" поремиерът Бойко Борисов, който в събота бе опериран, след като скъса менискус.


Борисов казва още, че всеки ден използва времето за възстановяване у дома за разговори с министрите. "Викам ги почти всички, особено тези на коалиционните партньори, с които се познаваме по-малко", разказва той и уточнява, че отделя по няколко часа дневно на тези разговори.


"На 4-и съм на линия – за срещите с шефа на ФБР Джеймс Коми и с президента на Азербайджан Илхам Алиев", заявява Бойко Борисов. Освен високопоставените посещения, за сряда премиерът е насрочил и заседание на Министерския съвет.




Борисов благодари на екипа на болница "Софиямед" и се извинява на лекарите, че за четвърти път ги е обезпокоил заради неспазване на препоръките, които са му дали. "В моя случай е като в оная поговорка: "Да би мирно седяло, не би чудо видяло", казва той.


Изданието припомня, че за първи път лявото му коляно е оперирано в навечерието на парламентарните избори през 2009 г. При тази операция са изрязани всички останали в лявото му коляно връзки, което не налага слагането на шина, нито пък ползването на патерици.