Отложеният старт в Банско ще се проведе в понеделник

В Банско все пак може да се проведат три състезание

© Reuters

В Банско все пак може да се проведат три състезание

Първият супергигантски слалом за Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско, който днес не се състоя заради гъстата мъгла над пистата "Марк Жирардели", ще се проведе в понеделник, 2 март.


Тъй като програмата до края на сезона е плътно запълнена и няма друга опция за провеждането на старта, от Международната федерация по ски (FIS) решиха да го преместят, а не да го отменят.


Освен настоящия кръг в Банско, който включва още супергигантски слалом в събота и суперкомбинация в неделя, остават още кръговете в Гармиш-Партенкирхен (7-8 март), Оре (13-14 март) и финалите в Мерибел (18-22 март).




Прогнозите са в събота метеорологичните условия да са благоприятни и да няма проблеми с провеждането на Супер-Г. По програма състезанието трябва да започне в 11.15 часа.


Фотогалерия: Мъглата над Банско и отмененият старт за Световната купа >


Това ще бъде трети опит за провеждането на този старт. Той трябваше да се състои още през януари в Бад Клайнкирхайм, Австрия, но беше отложен заради силен вятър и преместен в Банско.


До края на сезона остават четири супергигантски слалома, като два са в българския курорт. В битката за малката световна купа в дисциплината Линдзи Вон и Ана Фенингер водят много оспорвана борба. Американката има само осем точки аванс.


Всичко, което трябва да знаете за: