Няма да приемем оставката на Първанов, категоричен е Петков

Той е почтен човек, престоят му сериозни задачи
27 фев 2015 18:27,
57
Няма да приемем оставката на Първанов, категоричен е Петков
Снимка: архив, Булфото

Видно за обществото е, че оставката на Георги Първанов няма да бъде приета. Това каза Румен Петков, заместник-председател на партия АБВ в предаването „Лице в лице” по БТВ.

Още по темата

Вчера лидерът на АБВ Георги Първанов обяви, че ще даде оставка в качеството си на председател на АБВ още на първия национален съвет на партията. Причина за оставката на Първанов е решението на АБВ да подкрепи тегленето на новия дълг в размер на 16 млрд. лв., който поиска кабинетът.

Петков обяви, че членовете на Изпълнителния съвет и парламентарната група са заявили категоричната си позиция по въпроса. „Той е почтен човек и сигурно ще постави този въпрос пред Националния съвет, който ще заседава непосредствено след празниците”, посочи Петков. Той коментира още, че пред Първанов седи сериозна задача като старта на предизборната кампания за местните избори.

По думите на Петков той и останалите заместници на Георги Първанов са присъствали в парламента по време на гласуването на новия заем.

„На заседанието на съвета проф. Борисов много ултимативно е поставил въпроса за редукцията в дълга. От парламентарната трибуна министърът на финансите декларира, че редуцира дълга с 2 милиарда лева, но парламентаристите обясниха, че това е много тежка процедура по изтегляне на ратификационното споразумение и повторното му внасяне”, разказа Петков.

Според него такава декларация от името на правителството е много сериозна гаранция, че АБВ успя да редуцира тези 2 милиарда дълг и това го казаха след това и някои от лидерите на парламентарните групи” допълни Румен Петков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
ХРИСТО преди 9 години
До Анонимен: ЗАЩОТО СЕ ПОЯВИ ПРЕДАТЕЛЯ НА ДВАДЕСЕТИ ВЕК ОТ РУСИЯ И ПРЕДАДЕ ПОЛОВИНАТА СВЯТ НА АМЕРИКАНЦИТЕ ! ПОНЕЖЕ СЕДЕСАРО-ГЕРБЕРИТЕ СА ПРОДУКТ НА ТАЗИ ПЕРЕСТРОЙКА ,ЗАТОВА СЕГА ПЛЮЯТ ПУТИН И ПСУВАТ КАТО ХАМАЛИ ! НО ,СМЕТИЩЕТО ГИ ЧАКА ОТНОВО !
50
0
 
1
 
! Отговори
гост преди 9 години
Г-н Петков,какво ще кажете за предстоящите избори?Колко избиратели , ще се оттеглят и няма да ви подкрепят? За това помислихте ли? Само това, че се вярва на думата на един министър който за напред не се знае дали ще бъде или не министър, както и Вие дали ще сте в парламента или не?Ако министъра ви излъже?Какво ще направите с десет гласа?
49
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя селски шпор няма ли кой да го прибере къдто му е мястото (на село при говедата)?
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде да ви подредя постовете,за които сте се разбрали.Р.Петков ще оглави АБВ.Първанов ще се върне в БСП,защото другите са големи репи,а той обигран Кумчо Вълчо.После на следващите избори ще бъде изстрелян при Станишев в Европарламента.Фиестата продължава.
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ВАСКО "Преврата" през 89 година си го спретнаха БКП.Луканов за да има опозиция си я спретна със СДС,като в управата бяха предимно внедрени от ДС.Тогава започна голямата кражба от комунистите по разни схеми.А "перестройката" в СССР и БГ започна,защото социализЪма ФАЛИРА.
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Времето се затопля.Комунистите от БКП върху вълчите кожи, нахлузиха одеждите на Червената шапчица -БСП.Първанов и Р.Петков върху кожата и дрешките на шапчицата нахлузиха и *** кожи АБВ.Явно Р.Петков е по-зиморничав от Първанов и решил да си носи камофлажа .
45
1
 
2
 
! Отговори
ВАСКО преди 9 години
До нецензурен *** : МОЖЕ ,АМА ПЪРВО ТРЯБВА ДА ОТГОВОРИТЕ НА БЪЛГАРИНА ,ЗАЩО ЛИКВИДИРАХТЕ ДЪРЖАВАТА МУ ,СЛЕД 1989 Г. - НЕ СЛЕД 1997 Г. ,КАКТО ВИ Е УДОБНО ,ГОСПОДА СДС ЛИКВИДАТОРИ НА РБ !
44
2
 
1
 
! Отговори
РОСЕН преди 9 години
До *** от село: МОЯТ ДЯДО ПЪК БЕШЕ ФАШИСТ И МИ КАЗА ,НЕ УБИВАЙТЕ ХОРА ,ЗАЩОТО 70 ГОДИНИ ПО КЪСНО ЩЕ ВИ ОТКРИЯТ -КАКТО И СТАНА ! ЖАЛКО Е ,ЧЕ ФАШИСТИТЕ СА ОСТАНАЛИ В СОЦИАЛИСТИЧЕСКОТО ОБЩЕСТВО И СЛЕД 1989 Г. СИ ГО ИЗКАРАХА ,КАТО ЗАТРИХА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ -НЕ САМО КОМУНИСТИТЕ !
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
nqma strashno,Milen Velchev shte prestruktorira dalga,kakto go napravi predi godini.
42
0
 
6
 
! Отговори
бай Иван преди 9 години
Румба,хванете се с някоя свястна работа,при която да създадете национален продукт.В момента сте едни безполезни хрантутници на народната ясла.Пробвайте се първо като статисти в Бояна,та може и да излезе нещо от вас.
41
0
 
4
 
! Отговори
ПЪРВАНОВ преди 9 години
РУМЕНЕ КАК ДА ВИ ОТКАЖА ? АЗ НЕИСКАМ ,АМА АДИ ЗАРАДИ ВАС ЩЕ ПРОДЪЛЖА ДА ПРЕДСЕДАТЕСТВАМ ! ТЕЗИ СА ТОЛКОВА ДОЛНИ,ЧЕ НА ЧОВЕК ИМ СЕ ПОВРЪЩА ВЕЧЕ САМО ДО КАТО ГИ ВИДИ И СИ МИСЛЯТ,ЧЕ ХОРАТА ИМ ВЯРВАТ. ДОБРЕ.ЧЕ НАПУСНАХМЕ ТАЗИ ДЪРЖАВА С НАЙ ГЛАДНИТЕ ПОЛИТИЦИ,КОИТО НЯМАТ НАЯЖДАНЕ :((((
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що пък не се посъветва със партиината си секретарка от Общ. народен съвет- Плевен,другарката Цецка Цачева .Белким измудрят нещо,,Да бъде или да не бъде, , за *** шараните . Поредната мимикрия.
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До нецензурен *** А, как ли гледа дедо Благоев от отвъдното, на другите наследници на БКП-то -червените Гербери ?
38
0
 
11
 
! Отговори
на това преди 9 години
В МИНАЛОТО ЗА ТАЗИ ИГРА ДАВАХА НАПРАВО" НАРОДЕН АРТИСТ"А ТОЗИ НА СНИМКАТА Е НАЙ-ПРОТИВНИЯТ ПОЛИТИК ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 25 г.
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
вече ми идва да дам един оскар на първанов. жалко, че не е в холивуд...
36
0
 
5
 
! Отговори
Мира преди 9 години
Дано и другарите им дойде акъла като на Пърлето и да си тръгнат като него
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Или оставка на Първанов или оставка на шефа на групата.Среден път няма.
34
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еми тогава Руменчо заминавате в небитието.Просто на народа му писна от продажници.
33
0
 
12
 
! Отговори
Мира преди 9 години
ХАХАХАХА ДА ТИ УМРЕ КОНЧЕТО ОТ СМЯХ,ЧЕ ТО ГЕЦАТА БИЛ КУМИК,ПА Я СИ ВИКАМ,ЧЕ бил ПРЕЗИДЕНТ
32
0
 
7
 
! Отговори
11 преди 9 години
Е, вие вкупом сторихте каквото можахте - само за миг, с едно натискане на бутончето. Сега избирателят ще свърши своята част. Скоро, много скоро!