Бившата поп звезда Гари Глитър получи 16 години затвор за педофилия (видео)

Гари Глитър

© Neil Hall, Reuters

Гари Глитър

Бившата поп звезда Гари Глитър бе вкаран в затвора за общо 16 години за сексуално посегателство срещу три млади момичета между 1975 г. и 1980 г., предаде Би Би Си.


Глитър, чието истинско име е Пол Гад, бе осъден за опит за изнасилване, четири обвинения в непристойни действия, и секс с момиче под 13 г.


При произнасянето на присъдата, съдията Алистър МакКрийт каза, че не може да се намери "реално доказателство", че Гад се е разкаял за престъпленията си.




70-годишният Глитър не показа никакви емоции при излизането си от съда.


Бившата звезда на глем рока беше квалифициран от полицията като "рецидивиращ сексуален хищник". Той се възползвал от две момичета на 12 и 13 години, като ги примамил в леглото си. Най-малката от жертвите му била на по-малко от 10 години, когато се опитал да я изнасили през 1975 година. Самият  Глитър не се призна за виновен за нито едно от тези престъпления.


Глитър бе задържан на 28 октомври 2012 година в Лондон, след като във Великобритания гръмнаха шумни педофилски скандали, свързани с известни лица от шоубизнеса. Това не бе първото обвинение срещу Глитър в педофилия. През 1997 година, след като беше качил в компютъра си педофилска порнография, той бе осъден на 4 месеца затвор. Бягайки от медиите, музикантът се скри в Камбоджа, откъдето беше изгонен през 2002 г. заради обвинения в педофилия.


През 2006 г. за подобни престъпления Глитър беше осъден на три години затвор във Виетнам. След като лежа зад решетките 2 години и 9 месеца, той се завърна във Великобритания през 2008 г. Кариерата на Глитър започва през 1960 г. По време на нея той е продал над 20 милиона плочи.

Ключови думи към статията: