Първанов вярва на групата, но не се отказва от оставката

Призова тя да се тълкува и като протест към ставащото в НС изобщо
Обновена: 27 фев 2015 19:44 | 27 фев 2015 17:57,
38
Първанов вярва на групата, но не се отказва от оставката
Снимка: архив, Булфото

Лидерът на АБВ Георги Първанов обяви, че вярва на парламентарната си група. Въпреки това той не се отказва от решението си да се оттегли от лидерското място в партията.

Още по темата
Това стана ясно от думите на бившия президент след работно заседание на ръководството и на депутатите от АБВ.

На него беше решено да се свика Национален партиен съвет следващия петък, на който ще бъде прието или отхвърлено желанието му да се оттегли.

Първанов обяви, че подава оставка, след като депутатите му подкрепиха искането на ГЕРБ да се изтегли дълг от 16 милиарда лева въпреки неговото несъгласие. По-късно от групата на АБВ обясниха, че разминаването е дошло заради лоша комуникация и неработещи телефони.

Днес Първанов обясни, че на заседанието не е обсъждана оставката му. „Това не е форматът, в който се поставят и обсъждат оставки, а Националният съвет“, каза той.

Лидерът на АБВ даде да се разбере, че не е сърдит на депутатите си. „На парламентарната група вярвам. Това, че някой е изкривил информацията, че не е довел докрай изпълненията на Политическия съвет, е друга история“, каза той. Първанов призова оставката му да се тълкува и като протест към това, което става в парламента изобщо.

Първанов отново коментира ратификацията на дълга от 16 милиарда лева, обявявайки че в него има кухи числа и не е добре структуриран. „Това го призна и самият министър Горанов и то на финала на едно продължително обсъждане. Вместо да извадим разчетите, да направим сметките и да предложим нещо, което е изпълнимо, за да можем да успокоим хората“, каза още Първанов.

На въпроса дали може да отстъпи от намерението си за оставка, лидерът на АБВ обяви, че този въпрос ще коментира на заседанието на Националния съвет след седмица и на национална конференция след това. Конференцията е органът, който избира нов лидер, обясниха от АБВ.

„Г-н президентът не трябва да се оттегля от политиката, защото е нужен не само на АБВ, но и на България“, каза заместникът на Първанов Румен Петков след края на заседанието. Той обясни, че лидерът е предложил серия от мерки, които националният съвет да обсъди. По-късно бе разяснено, че става дума за предложения, с които да се контролира харченето на дълга от страна на кабинета.

„Ситуацията очевидно не предполага бурна радост от всички“, отвърна Петков на въпроса имало ли е напрежение по време на днешното заседание.

Трендафил Величков от ръководството на АБВ пък се обърна към всички, които са се зарадвали преждевременно, че АБВ е слаба и в раздор с перифраза на Хемингуей: „Слуховете за нашата смърт са силно преувеличени“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първанов е Българският Путин,по негово време бяха избити 149 ду6и показни разстрели.Хубаво го гледаите тои е по мръсен и от Доган.Братя Маргините са негови изпълнители.Всичко го знаят.
26
0
 
0
 
! Отговори
учуден преди 9 години
Трендафилее, не се изказвай неподготвен. Да си чувал нещо за Самюъл Лангхорн Клемънс /Марк Твен/
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Срам ме е от Първанов, както ме е срам и от Плевнелиев.
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
PARTIQTA OSTAVA S NOV LIDER I RAKOVODSTVO, STAROTO NAPUSKA BEZ PRAVO DA SE ZANIMAVA S POLITIKA !
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
интересно журналистите дали си проверяват информацията в репортажите..."Слуховете за моята смърт са силно преувеличени" са думи на Марк Твен, не на Хемингуей. Така го каза по телевизията и всички го преписаха 1:1...
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първанката е Хитрушан върти куйрук Ужким бил Лошо Изненадан от Предателството на Своите Съпартийци Лошата Исценировка на Постановката Показва че той просто си връзва Гащурките в Случай че Стане Напечено с тоз Прослувут 8 милиарден Заем
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ни занимавайте с тези предатели и ***!
20
1
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
svi usta kato nekoia devstveniza,marlia4,kolko imota kupi dokato beshe president
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Все едно е дали ще гласуваш за АБВ, БСП, ДПС, ГЕРБ, РБ, ББЦ, ПФ и Атака. Избягвайте ги тези, гласувайте за други!
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Jaluk cirk! Sakun da ne ocapame Goce.Toi e v nevidenie,predadoha go! Hahaha
17
1
 
15
 
! Отговори
!!! преди 9 години
Кого лъжете с тези номера от селски вечеринки, БЕ!? Тия циркове, където ги разиграват Гоце и сие са толкова елементарни, че няма до къде? Не бил знаел, че ще гласуват - то че сме прости, прости сме, ама тея ни показват,че за тях сме ***! А тие вярно сме такива, защото продължаваме да търпим всички тези които са в парламента!!!
16
1
 
9
 
! Отговори
Garibaldi преди 9 години
Пикаещия в шадравана ще замени Гоце и за него ще изгрее звездата на небосклона.Най-сетне ще бъде лидер на новата "лява" партия АБВ !!!!
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво заплашва и лъже - то е ясно че няма къде да иде, ще му гласуват сега против оставката и всичкосе връща - само правят някакви заучени ходове.
14
7
 
2
 
! Отговори
Галакси преди 9 години
Европейския Съюз е една ПИРАМИДА! Новото време на фараоните!Българите трябва да се въползват от това като Гърците, иначе ще лапаме мухите и ще страдаме и забраняваме.Заема трябваше да е поне 40 милиарда евро!!!!
13
2
 
17
 
! Отговори
87 преди 9 години
ПО МАЗЕН ПОЛИТИК ОТ РУМЕН ПЕТКОВ НЯМА.ПРИ НЕГО ВИНАГИ МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА ВСИЧКО ..
12
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
НА ВСИЧКИ ТЕЗИ ЦИРКАДЖИИ НА ИЗБОРИТЕ ЕСЕНТА НАРОДА ЩЕ ИМ УДАРИ ТАКЬВ ШАМАР ЧЕ НЕМА ДА РАЗБЕРАТ ЧЕ ЩЕ СЕ ОСЬЗЗНАЯТ ЕДВА ЗАД РЕШЕТКИТЕ
11
3
 
14
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 10То се вижда кой ще *** с ГРОБ- точно ДПС. Те подкрепиха Тиквата за заема.Nice, a?
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първанката е хитрец, а може и румбата да го е подучил така, той е цар в интрижките. Хем ще се облажи от договореното с ГЕРБ за да подкрепят заема, хем ще си измие ръцете, щото видите ли той бил против, групата не разбрала, телефоните нещо, някакъв вътрешен неназован враг ги заблудил. На конференцията всички дружно ще му се помолят и той от доброта ще си остане лидер:)))Шменти капели по Бойковски, Пеевски, Първановски, Догановски и сие. Ние нямаме политически елит, ние гласуваме за тумор.
9
10
 
3
 
! Отговори
перхидроленото жуже преди 9 години
АТАКА Победа,съюз с ДПС.Пак ще лапаме и с БСП.
8
0
 
17
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
Запалката ако не е поне на 2 джака на снимката пък на.